Op zoek naar Jezus bij ITV

Datum: 06-01-12


Andrew Lloyd Webber lanceert in het najaar van 2012 een nieuwe zoektocht naar de hoofdrolspeler in een van zijn musicals. Na Maria, Joseph, Nancy en Dorothy moet de zoektocht dit keer leiden naar Jezus.

De geruchten waren er al maar de Britse pers maakt vandaag melding van wat meer details.

De zoektocht naar de hoofdrol voor ´Jesus Christ Superstar´ gaat plaatsvinden in het najaar van 2012 bij ITV. De vorige uitzendingen in het format vonden plaats bij de BBC maar naar verluidt heeft de omroep problemen met de audities voor Jezus die bij bepaalde groepen te gevoelig zou liggen. Ook was er in de vorige edities veel commentaar omdat zij een podium zouden bieden voor de té commerciële ambities van Lloyd Webber.

Lloyd Webber maakte eerder vier programma reeksen met de BBC ´How Do You Solve A Problem Like Maria´ voor ´The Sound Of Music´ waabij Connie Fisher won. ´Any Dream Will Do´ voor ´Joseph´ met Lee Mead als winnaar.

Later volgden nog de zoektocht ´I´d Do Anything´ naar Nancy voor ´Oliver!´ waarbij Jodie Prenger won. En ´Over The Rainbow´ waarin Danielle Hope aan de haal ging met de hoofdrol in ´The Wizard Of Oz´.

Nu dus een zoektocht naar de hoofdrol voor de musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice uit 1972 ´Jesus Christ Superstar´. In tegenstelling tot de vier eerdere producties gaat het niet om een hoofdrol op West End maar in een grootschalige productie die diverse arena´s in een nationale tournee gaat aandoen waaronder de O2 Arena in Londen.

Andrew Lloyd Webber is als jurylid bij het programma betrokken evenals Steve Balsamo die de rol van Jezus vertolkte in de Londense revival in 1996 in het Lyceum Theatre. Overigens schijnt Tim Rice, de tekstschrijver van de voorstelling, niet enthousiast te zijn over audities op TV dus dat zou nog een struikelblok kunnen vormen.

Musicalnieuws

Scènefoto uit de Canadese Jesus Christ Superstar die in maart 2012 in het Neil Simon Theatre in New York te zien zal zijn © David Hou

reacties

06-01-12 @ 19:34
ITV is dan weer niet in Nederland te ontvangen, of wel?
06-01-12 @ 19:37
Was ook mijn vraag inderdaad... wordt terugkijken via internet denk ik. Lijkt me wel super om te volgen, ook met Steve in de jury.
Jo
Jo
06-01-12 @ 20:24
Via de gratis App: FilmOn Free TV Live Football Sports News zijn ITV 1 t/m 4 op de iPad en iPhone te ontvangen.
06-01-12 @ 20:58
Laat ik die nou net niet hebben wink
07-01-12 @ 11:34
Ik kijk er stiekem wel naar uit, benieuwd naar de rol van Steve balsamo (laat hem maar wat zingen, even voordoen hoe het moet haha)


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst