Baantjer naar het theater

Datum: 27-10-12
Bron: Volkskrant


We kennen allemaal wel het bekende zinnetje ‘De Cock, met C-O-C-K’. Binnenkort zijn de bekende Amsterdamse rechercheur en zijn collega Vledder terug. Niet op televisie, maar in het theater.

Acteur Peter Tuinman neemt de rol van De Cock op zich in de theaterversie van Baantjer. In aanwezigheid van de 65-jarige hoofdrolspeler doen enkele acteurs in november auditie voor de rol van de jonge adjudant Vledder, maakte het producentenduo Niehe Van Lambaart bekend. .

De voorstelling Baantjer is gebaseerd op de karakters uit de populaire boekenreeks van auteur Appie Baantjer en de gelijknamige tv-serie waarin Piet Römer de rol van Baantjer speelde. In oktober 2013 is de première.

Producent Erwin van Lambaart noemt Tuinman 'een zeer veelzijdige acteur die de stugge, volkse, intelligente en oer-Hollandse rechercheur op zijn eigen wijze in theater zal neerzetten'.

Tuinman brak in 1980 door met de film Spetters. Hij won een Gouden Kalf voor zijn rol in de Friestalige film De Dream en speelde in een groot aantal films, tv-series en toneelstukken.


reacties

Mo
Mo
30-10-12 @ 16:00
Ik zie de link met musical of muziektheater even niet...
23-02-19 @ 03:37
Heeft de bank het bestaan ??

Ben je door je bank afgewezen ?? of heb je een geldlening nodig?
Kom naar ons en ontvang uw lening


E-mail: infos.kredit700@gmail.com

Whatsapp: +33 7 56 81 46 01


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst