Bubbling Brown Sugar terug in Nederland

Datum: 29-05-07


Bubbling Brown Sugar werd in Nederland voor het laatst opgevoerd in 1992, maar zal hier vanaf oktober 2007 opnieuw te zien zijn.

De all-black hit musical Bubbling Brown Sugar werd in Nederland voor het laatst opgevoerd in 1992 en speelde in die periode uitsluitend voor uitverkochte zalen. Vanaf oktober 2007 is de bruisende musical opnieuw in de Nederlandse theaters te zien. Wereldberoemde hits als ‘His eye is on the sparrow’, ‘It don’t mean a thing’ (if you ain’t got that swing) en het titel nummer ‘Bubbling Brown Sugar’, zijn onderdeel van de show. Een internationale cast brengt de tijdloze muziek ten gehore, die varieert van gospel tot swing.

Het verhaal van Bubbling Brown Sugar gaat over het swingende Harlem van de
jaren ’30. Vele kleurlingen worden gedwongen zich in Harlem te vestigen in verband met de wederopbouw van New York. De huur is echter bijna niet op te brengen, waardoor de mensen ‘house-rent-parties’ gaan organiseren zodat de gevraagde entree een steentje kan bijdragen aan hun huur. Soms staan honderden mensen in één appartement tegelijk te dansen, zingen en muziek te maken. Het doet de beroerde situatie een beetje vergeten, want Harlem vervalt tot een krottenwijk, wat onvermijdelijk is door de grote opeenhoping van mensen.

Harlem werd in de jaren ’30 een wereldbekend artistiek centrum, waar veel tegenstrijdigheden samenleefden. Blanke Jazz liefhebbers trokken naar Harlem om te luisteren naar de swingende muziek van de zwarte artiesten, die zelf nooit naar clubs als de ‘Cotton Club’ konden vanwege de hoge entree.

Deze superswingende show, rechtstreeks vanaf Broadway, staat na ruim 15 jaar weer in Nederland. De sfeer wordt met geest en fantasie weer tot leven gewekt door muziek van de artiesten van toen als Billy Holiday, Duke Ellington en Ella Fitzgerald.
Bubbling Brown Sugar is een sprankelende, swingende show en een perfecte weergave van het Harlem uit de jaren ’30. Het staat garant voor een avond vol muziek, dans en spektakel!

Voor meer informatie en een complete speellijst kunt u kijken op http://www.mvtp.nl
en http://www.bubblingbrownsugar.nl.reacties

29-05-07 @ 11:45
Thanks to MusicalWorld ga ik er heen.. Heb er zin in!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Bubbling Brown Sugar


Producent: Mark Vijn Theaterproducties
Jaar: 2007
Genre: Dans

Meer info? Klik hier

Carolina Dijkhuizen

musical

Geb.datum: 31-3-1980

Meer info? Klik hier