Cast van de Fabeltjeskrant bekend

Datum: 14-02-07


De grote naam in de cast van de Fabeltjeskrant is Ara Halici, die in de musical een mensenfiguur zal vertolken die in het Dierenbos belandt. Spelers die wel een Fabeltjeskrant-dierenrol gaan vervullen zijn Mieke Dijkstra, Arie Cupe, Martin Stritzko, Sabine Beens, Willem-Jan Stouthart, Florus van Rooyen en Ilona Stokvis.Vandaag is bekendgemaakt dat in de door Robin De Levita, Ruud de Graaf en Hans Cornelissen te produceren musical ?De Fabeltjeskrant? de enige mensenfiguur wordt gespeeld door musicalster Ara Halici. Ara zal de rol van Theo Teevee gaan vertolken, een zeer gestresste televisieproducer die verzeilt raakt in het Dierenbos. Uiteindelijk zal Theo Teevee een X Factor-achtig evenement met de dieren organiseren waarbij vele oude Fabeltjeskrant-hits en ook nieuwe songs van componist
Ruud Bos langs zullen komen. Jon van Eerd schrijft het script voor deze nieuwe familiemusical. De musical wordt een feest van herkenning voor de kijkers van toen en een unieke theaterervaring voor een hele nieuwe generatie. Ara Halici speelt momenteel de sterren van de hemel in de musical HONK!. Hij won tot twee keer toe de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. De familiemusical De Fabeltjeskrant gaat op 30 september 2007 in premiere in het Theater aan de Parade in Den Bosch en is daarna in bijna alle Nederlandse theaters te zien.

Finale audities
Twee weken geleden werden de finale rondes van de audities gehouden en inmiddels is de volledige cast samengesteld. Naast Ara Halici zijn Mieke Dijkstra (Truus de Mier) nu te zien in CHESS, Arie Cupé (Meneer de Raaf) nu te zien in WAT ZIEN IK ?!, Martin Strizko (Momfert de Mol) nu te zien in GREASE, Sabine Beens (Gezusters Hamster) nu te zien in HONK!, Willem-Jan Stouthart (Zoef de Haas) nu te zien in KIKKER, Florus van Rooyen (Meneer de Uil) en Ilona Stokvis (Juffrouw Ooievaar) gecast.

Geschiedenis
?De Fabeltjeskrant? kwam 1 oktober 1968 voor het eerst op de buis. De legendarische tv-serie werd tussen 1 oktober 1968 en 31 augustus 1974 door de NTS/NOS uitgezonden, daarna van 30 september 1985 tot en met 31 maart 1989 door de AVRO, KRO, TROS en Veronica. Herhalingen werden later, tussen 19 februari 1990 - 4 oktober 1992 door RTL4 uitgezonden. In 1969 won de serie zowel een Edison als een Gouden Televizier-ring. Niet alleen in Nederland was ?De Fabeltjeskrant? een groot succes, ook in het buitenland werd de serie uitgezonden. Onlangs werd ?De Fabeltjeskrant? uitgeroepen tot het populairste jeugd televisieprogramma van de vorige eeuw.

Karakters
Dierenkarakters als Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, Ed en Willem Bever, Truus de Mier, de gezusters Hamster, Zoef de Haas, Stoffel de Schildpad en Lowieke de Vos werden ?bekende Nederlanders?. Uitspraken als ?lekkere hapjes!?, ?oogjes dicht en snaveltjes toe?, ?hatsiekiedee? en ?tuut, tuut, tuut, tuut? werden gemeengoed.

Producenten
Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen waren eerder verantwoordelijk voor de theatersuccessen ?Pietje Bell, de Musical?, ?Zeg ?ns Aaa, het Toneelstuk?, ?Wat Zien Ik?!? en ?Nacht, Moeder?. Volgend seizoen brengen zij naast ?De Fabeltjeskrant? een vervolg op de theaterversie van ?Zeg ?ns Aaa?, première 16 september 2007. Verder zijn ze bezig met een musicalversie van het wereldberoemde ?Op Hoop van Zegen?.

Producent Robin de Levita was verantwoordelijk meer dan 75 musicalproducties in zowel binnen- als buitenland, waaronder 14 Broadway producties. Hij won vele internationale theaterprijzen waaronder
3 Tony Awards. Robin was jarenlang verantwoordelijk voor alle internationale producties van Stage Entertainment.  Robin de Levita Productions BV bereidt momenteel diverse internationale theaterproducties voor, waaronder een musicalversie van Carmen voor Broadway.

De familiemusical? De Fabeltjeskrant? gaat op 30 september 2007 in premiére in het
Theater aan de Parade in Den Bosch.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Fabeltjeskrant

musical

Producent: De Graaf en Cornelissen Producties BV / Robin de Levita Productions BV
Jaar: 2007
Genre: Familie

Meer info? Klik hier

Ara Halici

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 16-01-1976

Meer info? Klik hier