De aller- allerlaatste Kuifje… tenminste, in Oostende.

Datum: 20-08-07


Zondagmiddag was Oostende voor de laatste maal locatie voor de musical Kuifje-De Zonnetempel. De allerlaatste voorstelling, zo leek het, totdat werd aangekondigd dat de show naar Antwerpen zal gaan.

Het lijkt vaste prik bij speciale voorstellingen. Pas twintig minuten na de officiele begintijd werd de ouverture ingezet: het begin van een speciale voorstelling. Waar deze voorstellingen vaak aanleiding zijn voor subtiele en minder subtiele grappen waren ze ditmaal niet echt te ontdekken voor de argeloze bezoeker. Zo was bijvorbeeld in Rotterdam 'de glimlach van het oosten' voorzien van zakdoekjes, nu leken ze ietwat uitbundiger dan normaal.
De volle zaal genoot met volle teugen van de voorstelling, waarin Karel Deruwe duidelijk vorderingen heeft gemaakt. Helaas heeft hij de grappen buiten kader niet geschrapt, maar over het algemeen timede hij zijn grappen goed. Opvallend sterk was ook het spel van Zorrino. Florian Slangen was, zeker in de cel-scene, ontroerend goed. De rest van de cast haalde zijn gebruikelijke niveau, en zonder showstops en erg opvallende decorfouten werd op gepaste wijze deze laatste show gebracht.
Een enorme staande ovatie viel de cast na afloop ten deel. Een terechte waardering voor deze geweldige musical. En, omdat het de laatste keer was, wa er ook applaus voor iedereen die achter de schermen aan de voorstelling had meegewerkt. Een passend "afscheid voor altijd" van een top-voorstelling. Het nieuws na deze applaus-regen dat de show in oktober nog 3 weken in Antwerpen te zien had dan ook een dubbele uitwerking. Naast het gevoel van "leuk, er is een gelegenheid nog eens te gaan kijken" ook een gevoel van een beetje te zijn genomen. De emotie van "dit zal ik nooit meer kunnen zien" bleek volkomen onterecht.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Kuifje - De Zonnetempel

musical

Producent: Musical Dreams
Jaar: 2007
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier