Eerste werk van Jos Brink in 2012 weer in de theaters

Datum: 22-06-10


In 1981 leverde Jos Brink met Bessen zijn eerste toneelstuk af. De reacties waren fantastisch. Verrassend, overtuigend, ontroerend, geestig en met een oprechte diepere onderlaag.

Vele superlatieven werden uit de kast gehaald. Het ingenieus geconstrueerde toneelstuk blijft de theaterbezoeker tot het laatste moment verrassen. Brink gebruikte bij het schrijven van BESSEN niet alleen zijn theaterkant, maar greep ook terug op zijn ervaringen als pastoraal medewerker in een bejaardenhuis. Met deze hernieuwde uitvoering van BESSEN brengt De Graaf & Cornelissen Producties voor het eerst weer een productie uit het door een breed publiek zo geliefde repertoire van Jos Brink en Frank Sanders in de Nederlandse theaters. Eén van de hoofdrollen zal gespeeld worden door Lucie de Lange, zij was decennia lang de muze van Jos Brink en speelde in vele van zijn producties een vrouwelijke hoofdrol. Tevens speelt actrice Kiki Classen een rol. Brinks weduwnaar Frank Sanders heeft een adviserende rol, hartsvriend Paul van Ewijk voert de regie en Purper - collega Frans Mulder maakt de bewerking. BESSEN gaat 22 januari 2012 in première in de Haarlemse Schouwburg en is tot en met mei 2012 te zien in de Nederlandse theaters.

BESSEN is een blijspel met een scherp randje
Mevrouw Straatman moet naar een verzorgingsflat. Ze wordt waziger en kan niet meer zelfstandig functioneren. Ze leeft steeds meer in het verleden en aangezien haar verleden zich in de theaterwereld afspeelde levert dat veelal vrolijke herinneringen op. De successen, de flops, het gekissebis in de kleedkamer, de liefdes en het liefdesverdriet: mevrouw Straatman beleeft het allemaal opnieuw.
In het hier en nu heeft ze moeite zich te voegen naar de regels en wetten van haar nieuwe leefomgeving. Steeds vaker vlucht ze in het verleden en uiteindelijk lijkt ze alleen nog maar te leven in de spotlights van voeger. Maar ja, met een theaterpersoonlijkheid weet je natuurlijk nooit iets zeker....
Een ingenieus geconstrueerd toneelstuk met vier acteurs in acht rollen, die het heden en het verleden van Mevrouw Straatman op aansprekende wijze zullen doen herleven.


reacties

22-06-10 @ 22:46
Dit toneelstuk lijkt me zo bijzonder, kan niet wachten tot ie in de theaters komt!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Jos Brink

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 19-6-1942

Meer info? Klik hier