Gastoptreden in musical Daddy Cool

Datum: 12-08-11


De zoektocht naar de beste impersonator van Nederland en België gaat vanaf 20 augustus weer van start bij RTL 4. In het tv-programma 'My Name Is...', zoekt een jury, onder leiding van Albert Verlinde, naar kandidaten die hun favoriete artiest kunnen imiteren

Belangrijk is dat de imitators, naast uitstekende zangkwaliteiten, ook de looks en de moves hebben van een artiest. De finalisten van ‘My Name Is…’ strijden op zaterdagavond 17 september uiteindelijk om een gastoptreden in de zinderende dansmusical ‘Daddy Cool’, waarvan Albert Verlinde producent is. De winnaar zal in een aantal theaters in Nederland en Vlaanderen te zien zijn in de rol van hun favoriete artiest en mag dan een exclusief optreden verzorgen in de Nachtclub Rasputin van Ma Baker; een belangrijke locatie in het verhaal van ‘Daddy Cool’.

Tot aan de uitslag van de ‘My Name Is…’ finale blijft het voor onder meer hoofdrolspeelster Kim-Lian van der Meij spannend met wie zij straks het toneel zal delen.
‘Dit is natuurlijk een prachtprijs voor de winnaar van ‘My Name Is…’, een gastoptreden in zo’n musicalspektakel. Voor de cast en voor mij blijft het dus tot op het laatste moment waanzinnig spannend wat voor een bijzonder talent onze groep komt aanvullen. Het geeft een extra spanning aan de toch al zware en inspannende voorbereidingen voor deze show. Ik ben nu al benieuwd naar de eerste uitzendingen, want daartussen staat mijn toekomstige collega!’ aldus Kim-Lian van der Meij.

Ook Albert Verlinde kijkt uit naar de nieuwe reeks. ‘Ik vind het heel speciaal dat dit prachtige programma resulteert in een gastoptreden in de musical Daddy Cool. En dat ik, samen met mijn collega-juryleden én het Nederlandse publiek de beste artiest mag kiezen, dat is heel bijzonder.’

De musical ‘Daddy Cool’ vertelt het verhaal over de liefde tussen twee jonge mensen met twee totaal verschillende cultuurachtergronden. De musical is gebaseerd op de grootste hits van Boney M. en geestelijk vader Frank Farian en omvat onder meer hits als Daddy Cool, Ma Baker, Sunny en The Rivers of Babylon. De hitvertolkingen vormen de voornaamste leidraad van een groots opgezette dans- en zangvoorstelling. De hoofdrollen worden vertolkt door Kim-Lian van der Meij, Ruben Heerenveen, Jetty Mathurin, Anne-Mieke Ruyten en Joanne Telesford.

Meer informatie
‘My Name Is…’ is vanaf zaterdag 20 augustus wekelijks te zien bij RTL 4 tussen 20.30 en 22.00 uur. De musical ‘Daddy Cool’ beleeft op 25 september haar première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en is tot eind januari 2012 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien.


reacties

12-08-11 @ 20:28
Bij My name is Michael was de prijs nogal wat groter. Meerdere concerten waren het toen. Vorig jaar mislukte dit echter. Ik vind dit een beetje een rare prijs.
13-08-11 @ 09:08
het zal ook wel met de centjes te maken hebben. Zo'n show opzetten kost natuurlijk het e.e.a. Ik weet ook niet hoe de kaartverkoop liep vorig jaar maar ik vermoed dat het gewoon een financiele kwestie is
13-08-11 @ 09:46
Ik dacht dat Daddy Cool zich in een bepaalde tijd afspeelde. Het wordt dan dus al lastig als iemand wint die een artiest van na die tijd kan nadoen.
15-08-11 @ 12:13
Dat was mijn gedachte dus ook al toen ik het hoorde!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Daddy Cool

musical

Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2011
Genre: Dans

Meer info? Klik hier