Groot succes voor Musicalworld Live en Musicalworld Awards

Datum: 08-05-12


Lachsalvo's bij Casey Francisco. Ontroering bij Ton Siebens awardspeech. Gejuich bij de overwinning van Willemijn Verkaik. Maar de staande ovatie was voor gastheer Michael Diederich en zijn muzikaal leider Rop Stoop. Musicalworld Live en de Musicalworld Awards gisteren waren een overweldigend succes.

Met Michael Diederich als komische gids werd het tienjarig jubileum van Musicalworld gevierd met een rondleiding langs tien jaar musicalgeschiedenis. Alle tien jaren werden ondersteund door optredens van Antje Monteiro, Casey Francisco, Yoran de Bont, Tim Van Peteghem en Desi van Doeveren. Zo zong Monteiro het openingsnummer van haar doorbraakmusical Aida, maakten Francisco en De Bont een potje van hun successen Disney Sing-a-long en Urinetown en hielden Sieben, Van Peteghem en Van Doeveren een heuse Spring Awakening-re√ľnie. Het grootste applaus was echter voor ceremoniemeester Michael Diederich die met zijn verbindende teksten de lachers snel op de hand kreeg maar met zijn uitvoering van La Cage Aux Folles' I Am What I Am diezelfde lachers muisstil kreeg. De in de dagen ervoor zorgvuldig aangekondigde mystery guest bleek Miss Saigon-ster Ton Sieben te zijn. Muzikaal leider Rop Stoop begeleidde de live-optredens en zong zelf een ballade uit Soldaat van Oranje.

Door de jubileumviering heen was de uitreiking van de Musicalworld Awards gevlochten. De award voor beste familievoorstelling werd in ontvangst genomen door een enthousiaste delegatie van winnaar Oorlogswinter. Een uitgelaten Jonathan Demoor nam voor zijn rol in Next to Normal een award voor beste doorbraak in ontvangst. Dolblij was ook John ter Riet van Wicked met de award voor beste ensemble. Ter Riet bedankte Musicalworld voor het in het leven roepen van deze bijzondere categorie. Beste mannelijke hoofdrol Ton Sieben richtte in een speech vol dankbare bezinning het woord rechtstreeks tot zijn moeder en vader. Gejuich was er voor winnares Willemijn Verkaik, ook van Wicked, die vooral haar fans bedankte voor de steun.

Hoewel Musicalworld een intiem feestje voor ogen had, kreeg de avond al snel het karakter van een spannende awardshow afgewisseld met enthousiast ontvangen humor en satire. "Deze uitreiking was veel geslaagder dan die andere awards", oordeelde Joanna Woud van Oorlogswinter. "Complimenten voor deze geweldige show en Michael Diederich", riep Wickeds Pamela Teves bij het verlaten van de zaal.

Binnenkort verschijnen op Musicalworld.nl vele foto's en een video-impressie van Musicalworld.TV.

De winnaars van de Musicalworld Award 2012:
- beste musical - Wicked
- beste originele productie - Droomvlucht
- beste familievoorstelling - Oorlogswinter
- beste prestatie kindercast - Droomvlucht
- beste mannelijke hoofdrol - Ton Sieben (Miss Saigon)
- beste vrouwelijke hoofdrol - Willemijn Verkaik (Wicked)
- beste mannelijke bijrol - Freek Bartels (Next to Normal)
- beste vrouwelijke bijrol - Brigitte Heitzer (Miss Saigon)
- beste ensemble - Wicked
- beste doorbraak - Jonathan Demoor (Next to Normal)

Bijlagen Musicalnieuws

MusicalnieuwsMusicalnieuws

Musicalnieuws

reacties

08-05-12 @ 07:06
Er staat een klein foutje in bij Jonathan Demoor > moet natuurlijk zijn NTN en geen Wicked!
08-05-12 @ 12:21
Wel weer een beetje typisch dat het allemaal (op Oorlogswinter na) Stage producties zijn... Goede producties, dat wel, maar toch...
08-05-12 @ 12:27
en(om heel eerlijk te zijn, is misschien persoonlijk) terecht, ik denk dat stage dit jaar gewoon de beste productie's heeft neer gezet. daddy cool bijvoorbeeld was nou niet echt geweldig(vind ik, zeker vergeleken wicked, ntn en miss saigon) en andere producenten hebben we, volgens mij dit jaar niet erg veel gezien toch? de producers heeft namelijk bijna niemand gezien, dus die kunnen moeilijk een award winnen.
08-05-12 @ 12:35
qua Daddy Cool ben ik het met je eens. Maar Ramses was ook genomineerd en dat was een verdomd goede voorstelling. Met hele goede mensen erin. En ook al heeft bijna niemand Producers gezien, ook dat was een van de hoogtepunten, artistiek gezien, van afgelopen seizoen. Maar het klopt wel dat producties als Wicked en Saigon goed zijn, dat zijn ze namelijk al jaren en daarom had ik het leuk gevonden als men nou eens voor andere, originele producties gekozen had . Maar goed. Ook een kwestie van smaak.
08-05-12 @ 13:21
@ critic81, het publiek heeft gesproken. Ben t met je eens dat Ramses een verdomd goede show is, maar de leden en lezers van Musicalworld hebben uiteindelijk gesproken
08-05-12 @ 14:51
Maar als stemmer kies je toch altijd voor je favoriet. Of die nou de beste was of niet.. Dus daardoor zullen de populairste ook winnen jammer genoeg.
08-05-12 @ 15:32
Het alternatieve musicalpubliek is denk ik eerlijk gezegd geen bezoeker die zich op dit soort fora bevindt. Ik denk dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers onder de 30 en misschien wel 25 blijft. Een doelgroep die eerder onder de indruk is door grote namen en shows met spektakel dan kleine integere voorstellingen met onbekende spelers over bijvoorbeeld een oude overleden acteur/zanger.
08-05-12 @ 17:00
Kom op Mensen. Het is de MusicalWorld Award. Gestemd door MusicalWorld leden! Punt!
09-05-12 @ 00:18
Ehm en niet alleen MusicalWorld leden! Als ik naar Twitter kijk hebben alle producties (iig degene die ik volg) en de genomineerden ( degene die ik volg) hun volgers opgeroepen om te stemmen. Het is dus veel breeder dan MW geworden. Vandaar ook de hoeveelheid stemmen, dus denk wel dat publiek aangesproken is die naar andere musicals ook gaat. En andersom ook, William Spaaij is een grote naam, maar was niet genomineerd.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Ton Sieben

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 16-01-1982

Meer info? Klik hier