Hoofdrol voor Sven Ratzke en Ellen Evers in musical Cabaret

Datum: 19-05-08


Op 12 oktober 2008 gaat in het Parktheater in Eindhoven de nieuwe Nederlandse versie van de musicalklassieker Cabaret in première.

De hoofdrollen in deze door De Graaf & Cornelissen Producties geproduceerde musical worden gespeeld door Sven Ratzke en Ellen Evers. Daarnaast zijn o.a. Johnny Kraaijkamp, Pamela Teves en Dick Cohen te zien.

Cabaret speelt zich af in het Berlijn van de jaren ’30; een stad die danst op de rand van het ravijn. In de Kit Kat Club vermaken nachtclubzangeres Sally Bowles, de excentrieke Master of Ceremonies (M.C.) en de verleidelijke Kit Kat Girls hun bezoekers. De extravagante gang van zaken in deze decadente nachtclub vormt een schril contrast met de steeds groter wordende dreiging van het nazi-regime. In een heksenketel probeert een ieder op eigen wijze te overleven. Morgen kan immers alles anders zijn.

Cabaret is van 28 september 2008 tot en met 1 maart 2009 te zien in de Nederlandse theaters. Hiermee krijgt het grote publiek de gelegenheid deze klassieker onder de musicals dicht bij huis te bekijken. De regie van deze nieuwe bewerking is in handen van Paul van Ewijk. De vertaling is van Daniël Cohen.

De cast
In Cabaret zal zanger en entertainer Sven Ratzke zijn musicaldebuut maken. Ratzke - door Der Tagespiegel ‘De Prins van het Duitse Chanson’ genoemd - is in Duitsland een gevierd artiest. Met zijn eigenzinnige muziektheatershows vol glamour, entertainment en ironie heeft hij een unieke stijl gecreëerd binnen het traditiegetrouwe genre van het chanson. Met zijn eigen shows was hij o.a. te zien in New York, Kopenhagen, Wenen en Tokyo.

De vrouwelijke hoofdrol van Sally Bowles wordt gespeeld door Ellen Evers die hiermee voor het eerst in haar carrière eerste cast is voor een vrouwelijke musicalhoofdrol. Ellen Evers was eerder te zien in o.a. Miss Saigon, Chicago en Mamma Mia. Voor haar rol als Koningin Anna in 3 Musketiers won zijn een Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol.

Naast Sven Ratzke en Ellen Evers is Dick Cohen (o.a. Titanic, The Sound of Music en Crazy for You) te zien als Clifford Bradshaw. De rollen van Herr Schultz en Fraulein Schneider worden gespeeld door Johnny Kraaijkamp (Pietje Bell, Wat Zien Ik!?, De Fantasticks) en Pamela Teves (Soapserie Onderweg naar Morgen). Daarnaast zijn er belangrijke rollen voor Sabine Beens en Martin Strizko.

Producenten
Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen waren eerder verantwoordelijk voor de theatersuccessen Pietje Bell de Musical, Zeg ‘ns Aaa het Toneelstuk, Wat Zien Ik?! en Nacht, Moeder. In 2007/2008 tekenden zij voor De Fabeltjeskrant Musical en een vervolg op de theaterversie van Zeg ‘ns Aaa. Komend seizoen brengen zij naast Cabaret ook een musicalversie van Op Hoop van Zegen en het toneelstuk Niet voor de Poes.


reacties

20-05-08 @ 00:56
Wat is er toch aan de hand met de Nederlandse musicalcultuur? Eerst haalt Joop van den Ende al zijn eerdere musicals en oude shows in één jaar uit de kast (Les Mis, The Wiz, Evita, Cats, etc. etc.) Dan besluit Albert Verlinde The sound of music na een afwezigheid van 3 jaar weer terug te brengen en dan komt Ruud de Graaf met de zoveelste versie van Cabaret die vorig jaar nog te zien was in Carré. Persoonlijk ben ik wel toe aan een nieuwe lichting shows. Deze collectie kan ik inmiddels wel meezingen, dansen en spelen.

Aan de geweldige Ellen Evers zal het niet liggen. Ze zal een prachtige Sally Bowles zijn maar kom op. Waar blijven Wicked, hairspray, Legally blonde, Young Frankenstein, Xanadu etc. etc. etc. etc.
20-05-08 @ 20:00
Ik blijf blij met Sven Ratzke; al moet nog blijken hoe hij het in een musical gaat doen.

Het aantal hernemingen is een andere discussie wink
21-05-08 @ 14:51
Dit nieuws was toch al een paar maanden bekend??


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Cabaret 2008-2009

musical

Producent: De Graaf & Cornelissen
Jaar: 2008
Genre: Cult

Meer info? Klik hier

Ellen Evers


Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 28-01-1966

Meer info? Klik hier