In nije song: Syb van der Ploeg, Lotte Verhoeven en De Kast presenteren nieuwe song van Bonifatius

Datum: 12-05-12


Moet de liefdesband tussen vader en dochter wijken voor traditie en geloof? Onder de titel ‘It wetter waakst’ (het water stijgt) brengen Syb van der Ploeg en musicalactrice Lotte Verhoeven met de Friese band De Kast een gevoelig duet uit Bonifatius de Musical.

De musicalsong is geproduceerd door De Kast en is een opvallend Fries element in de Nederlandstalige productie die vanaf 1 juni Dokkum wordt opgevoerd. ‘It wetter waakst’ gaat over de worsteling van de Friese druïde (Syb van der Ploeg) met zijn stamtradities en de liefde voor zijn verstoten dochter (Lotte Verhoeven). Keltische fluitklanken van multi-instrumentalist Hubert Heeringa verrijken de muziek van De Kast. Heeringa ondersteunt live de musicalvoorstellingen begin juni a.s.
Op maandag 14 mei a.s. is vanaf 9.45 uur een optreden van De Kast en Syb van der Ploeg met musicalacteurs op De Markt in Dokkum. De presentatie van de nieuwe single is een opluistering van een massale Bonifatius Picknick in de stad voor publiek en 1700 basisschoolkinderen.
Bonifatius de Musical gaat op 1 juni a.s. in première in de Bonifatiuskapel te Dokkum. Strijd van geloof en liefde is het hoofdthema van de musical, die geschreven is door de Vlaams-Nederlandse schrijver Geert Kimpen. Behalve de botsing van christendom en natuurgeloof, staat ook de zielestrijd van Bonifatius en zijn christelijke entourage centraal. De Friese druïde vertolkt door Syb van der Ploeg fungeert als spirituele tegenhanger van Bonifatius (Richard Spijkers). Bonifatius’ missiereis naar de Friezen kwam door de moord bij Dokkum in 754 na Christus tot een dramatisch einde.

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Bonifatius

musical

Producent: Sjoek Nutma / Stichting 754
Jaar: 2012
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier