Jelka van Houten is Judy Garland

Datum: 20-12-12


Jelka van Houten neemt de rol van Judy Garland voor haar rekening in de nieuwe musical van Janke Dekker Producties over Judy Garland en Liza Minnelli.

Het script wordt ontwikkeld door Lars Boom. Naast de bekende liedjes van Garland en Minnelli zijn ook nieuwe, door Theo Nijland geschreven, nummers te horen. Janke Dekker speelt de rol van Liza Minelli. De regie is in handen van Marcel Sijm. De voorstelling van Janke Dekker Producties gaat in september 2013 in première.

Judy Garland & Liza Minnelli
Liza Minnelli is de dochter van Judy Garland & Vincente Minnelli. Haar jeugd bracht ze door in het licht van de schijnwerpers tussen wereldberoemde iconen als Frank Sinatra, Gene Kelly en Dean Martin. Hoe vanzelfsprekend was het dat ook zij haar geluk zou vinden in de showbizz en in de voetsporen van haar moeder zou treden. Garland stierf op 47-jarige leeftijd aan een overdosis pijnstillers en drugs. In deze voorstelling ontmoet Liza, inmiddels zelf 47, haar moeder, het icoon van de Amerikaanse droom, de vrouw die als Dorothy in The Wizard of Oz het lied ‘Somewhere over the rainbow’ tot het tweede Amerikaanse volkslied maakte. Een moeder op wie ze meer is gaan lijken dan ze zelf ooit had gedacht. Ook Liza trouwt meerdere malen, ook zij trouwt homoseksuele echtgenoten, ook zij kan de verleiding van drank en pillen niet weerstaan. Ook zij werd het gezicht van de Amerikaanse showbizz.
Wereldberoemde songs, zoals ‘Somewhere over the rainbow’, ‘Come rain or Come Shine’, ‘Cabaret’, maakten beide vrouwen onvergetelijk. Liza gaat een theatraal gevecht aan met het icoon dat haar moeder is, niet gespeend van de altijd aanwezige humor waar Judy Garland & Liza Minnelli hun handelsmerk van maakten. Stapt zij dan eindelijk uit de schaduw van haar moeder? Lukt het Sally Bowles om Dorothy te overwinnen?

Jelka van Houten (1978) is actrice en zangeres. Jelka speelt in verschillende film- en televisieproducties en breekt definitief door met haar rol in de musical Turks Fruit, waarvoor ze de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie in de wacht sleept. In 2010 wint Jelka opnieuw een Musical Award, in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een kleine productie voor Dromen… Zijn Bedrog. Jelka was onlangs te zien in de successeries Verborgen Gebreken, Mixed Up en Wat als. In het theater speelt ze in 2012 de voorstelling Wil je in ons groepje?. In de speelfilm Jackie, waarin Jelka samen met haar zus Carice en Oscar-winnares Holly Hunter te zien is, neemt Jelka ook de titelsong ‘Mother Road’ voor haar rekening. Jelka heeft een vaste rol in de Britse comedyserie Fresh Meat (seizoen 2) en is dit najaar op Channel 4 te zien. Komend voorjaar is ze te zien in de nieuwe RTL4-reeks AAF, waarvan momenteel de opnamen plaats vinden.

Janke Dekker Producties is het theaterproductiebedrijf van Janke Dekker en Michael van Praag. Op dit moment is de allereerste productie van het duo te zien: het muzikale toneelstuk Contrapunt, naar het gelijknamige boek van Anna Enquist. De producent wordt bijgestaan door twee artistieke adviseurs: Cox Habbema en Paul van Vliet.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Garland & Minnelli

musical

Producent: Janke Dekker Producties
Jaar: 2013
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Jelka van Houten

musical

Geb.datum: 01-09-1978

Meer info? Klik hier