Jorge Verkroost wordt Tovenaar van Oz

Datum: 24-07-13
Bron: NJMT


Jorge Verkroost (Ciske de Rat, Droomvlucht) zal komend seizoen de titelrol spelen in De tovenaar van Oz, de opvolger van NJMT's Oorlogswinter.

Het NJMT (Nationaal Jeugd Musical Theater) brengt na de familiemusicals Narnia, Kruistocht in Spijkerbroek en Oorlogswinter, het komende theaterseizoen een musical gebaseerd op de filmversie van The Wizard of Oz naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. Jorge Verkroost neemt de rol van de tovenaar voor zijn rekening en wordt bijgestaan door zes andere professionele acteurs: Elise Berends (Boze Heks), Kai Vasmel (Vogelverschrikker), Hans Lemmen (Blikken Man), Tommie Kinneging (Leeuw), Dennis de Groot (Oom Henry) en Suzanne Mol (Tante Em). Zoals altijd bij NJMT, bestaat het ensemble uit jonge spelers in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Deze keer zal ook de hoofdrol van Dorothy worden ingevuld door actrices uit de NJMT-koker: Rosalie Eppink en Wera Misset.

"Mijn eerste rol was als kleine jongen in Les Misérables. Ik weet nog goed hoe ik mij toen voelde en hoe ik alles beleefde. Het is daarom enorm leuk om nu aan de andere kant te staan en te zien hoe gemotiveerd deze jonge talenten van het NJMT zijn en echt alles als een spons opnemen, zo leergierig zijn ze. Ze letten ook heel gedetailleerd op alles wat ik doe, dus het houdt mij ook nog eens scherp en stiekem ook jong!" aldus Jorge Verkroost.

De première vindt 5 oktober plaats in Zaandam, waarna de voorstelling ruim 70 keer te zien is. In totaal spelen 93 jongeren van het NJMT, verdeeld over drie casts, mee met de vaste groep acteurs. Het script en de liedjes uit de film The Wizard of Oz van 1939, gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Lyman Frank Baum, werd in 1987 bewerkt door de Royal Shakespeare Company tot een musicalproductie. Jaap Dijkhuis tekent in Nederland voor de regie, decor- en kostuumontwerp, de choreografie is in handen van Bart Christiaens, de muzikale leiding wordt verzorgd door Marieke van Diepen, projecties worden gemaakt door I-MOR en de artistieke leiding is in handen van Joanna Woud.

Bijlagen Musicalnieuws Musicalnieuws

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Tovenaar van Oz, de

musical

Producent: Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) i.s.m. Blue Sky Theaterproducties
Jaar: 2013
Genre: Klassieker

Meer info? Klik hier

Jorge Verkroost

musical


Meer info? Klik hier