Jos Brink overleden

Datum: 17-08-07


Jos Brink is vrijdag overleden. Dat heeft zijn impresario Peter Paul Tobi laten weten. Brink was 65 jaar oud. Hij stierf in een ziekenhuis. Bij de entertainer werd onlangs darmkanker met diverse uitzaaiingen geconstateerd.


Jos Brink werd op 19 juni 1942 in Heiloo geboren. Hij verwierf grote bekendheid als acteur, cabaretier, musicalster, schrijver, predikant, hoorspelacteur en tv-presentator.
In die laatste hoedanigheid kuste hij koningin Juliana publiekelijk, wat in 1979 een enorme sensatie was.

Zijn laatste belangrijke theaterrol was die van de 'foute' tekstschrijver Jacques van Tol in de musical Als op het Leidscheplein.
Hij kreeg er de Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een kleine Musicalproductie voor. Zijn laatste terugkerende tv-show was Tv toppers. Onlangs nam hij ook nog deel aan een groot tv-programma ter ondersteuning van de strijd tegen kanker.

Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe de komende periode.


reacties

17-08-07 @ 19:17
Ik wist dat ze hem kunstmatig in coma hielden na zijn operaties, maar dat het zó snel afgelopen zou zijn had ik niet verwacht!
Sterkte aan Frank en de familie!
17-08-07 @ 20:11
Vind het echt heel verschrikkelijk, zo snel dat het gegaan is. Heel veel sterkte voor zijn partner en familie.
17-08-07 @ 23:10
Wat een verlies. Voor Nederland, maar vooral ook voor de mensen die hem persoonlijk kenden. Het was een warme man die juist daardoor heel Nederland geboeid kon vasthouden. Op het podium, op televisie of tijdens een gesprek.

Heel veel sterkte in deze duistere periode.
18-08-07 @ 07:49
idd een groot verlies,Familie en vrienden VEEL STERKTE!!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Jos Brink

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 19-6-1942

Meer info? Klik hier