Liedjes van Toon: een muzikale ode aan Toon Hermans

Datum: 09-06-06


Na het succes van Ode aan Ramses: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder is dit keer gekozen voor Toon Hermans.
Drie theaterpersoonlijkheden laten het mooiste uit Toons uitgebreide repertoire horen:
Ellen Evers (Turks Fruit, Miss Saigon en Musical Award voor de Drie Musketiers), cabaretier Richard Groenendijk (De adem van de nachtchinees) en Lone van Roosendaal (Mamma Mia en Musical Award voor Sweet Charity).Toon is bekend om zijn kleine liedjes over grote persoonlijke onderwerpen. Het is opmerkelijk hoe actueel deze meesterwerkjes nog steeds zijn. De liedjes zijn veelzijdig, verrassend en vooral kleurrijk: van revue tot hits en chansons, met prachtige po�zie en kolderieke onzin, serieus, heel persoonlijk, vol liefde, voorzien van prachtige melodie�n en vaak met een vrolijke toon.

Geniet voor het eerst van een avondvullend theaterprogramma met Toons prachtige liedjes. Bekende nummers als Een ballonnetje, 24 Rozen, Mien waar is mijn feestneus en Dit is een plek om lief te hebben zijn een feest der herkenning. Ook minder bekende liedjes als De tango van het blote kontje en De appels op de tafelsprei, naast juweeltjes uit het familie-archief die nog nooit eerder te horen waren, komen voorbij.
Bijzonder is dat de familie van Toon Hermans de persoonlijke archieven heeft opengesteld voor de makers van Liedjes van Toon. Hierdoor zal nog nooit eerder gehoord werk voor het eerst vertolkt worden.

Een intiem theaterconcert waarin levensvreugde en levenswijsheid elkaar ontmoeten door de Liedjes van Toon.  Liedjes van Toon wordt begeleid door een live orkest onder leiding van Nico van der Linden met arrangementen van muzikaal leider Bob Zimmerman. De regie is in handen van Fred Florusse.
De voorstelling is vanaf 21 september te zien in heel Nederland. Zie voor de speellijst op onze site Liedjes van Toon
De kaartjes zijn nu reeds verkrijgbaar voor abonnementhouders in de voorverkoop bij alle theaters in Nederlandreacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.


Ellen Evers


Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 28-01-1966

Meer info? Klik hier