Linda Wagenmakers in ‘Vijftig tinten… de parodie’

Datum: 25-07-13


Ook Linda Wagenmakers is te zien in de musical Vijftig tinten… de parodie als Anastasia Steele. Ze speelt de rol afwisselend met Birgit Schuurman.

Linda begon haar muzikale carrière in de hoofdrol van Kim in de Nederlandse versie van Miss Saigon. In 2000 vertegenwoordigde ze Nederland bij het Eurovisiesongfestival met het nummer No Goodbyes. Daarna speelde ze onder meer in de musicals Rocky over the Rainbow, Love Me Just a Little Bit More en in Monty Python’s Spamalot.

Vijftig tinten… de parodie is van oorsprong een Amerikaanse productie. De makers van deze verleidelijke en hilarische voorstelling trokken reeds volle zalen in New York en Chicago en de musical was een hit op het Fringe Festival in Edinburgh. Het verhaal: een boekenclub met alleen maar vrouwen besluit Vijftig tinten grijs te lezen. Door hun interpretatie van de wereldwijde bestseller komt het publiek terecht in een achtbaan van hilarische momenten. De musical gaat op zondag 8 september in première in het oude Luxor Theater in Rotterdam en is daarna in heel Nederland te zien.

Naast Linda Wagenmakers en Birgit Schuurman worden de rollen gespeeld door Han Oldigs, Brigitte Heitzer, Eva Poppink, Rosalie de Jong, Abel Nienhuis en Jolanda van den Berg. Niek Barendsen (schrijver van onder andere de musicals Volendam, Jan Jans en de Kinderen en Otje) vertaalt en bewerkt de Amerikaanse versie, Jasper Verheugd (onder meer de musicals Droomvlucht en Pinokkio) tekent voor de regie.

Vijftig tinten… de parodie is een coproductie van het Luxor Theater Rotterdam, het Chassé Theater Breda, Parkstad Limburg Theaters, GPAG en Senf Theaterpartners.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Vijftig tinten.. de Parodie

musical

Producent: senf
Jaar: 2013
Genre: Cult

Meer info? Klik hier

Linda Wagenmakers

musical

Geb.datum: 30-11-1975

Meer info? Klik hier