M-Lab brengt de Vliegende Hollander van Koen van Dijk en Ad van Dijk

Datum: 10-10-07


Ad van Dijk (muziek) en Koen van Dijk (tekst) komen na de origineel Nederlandse musicalproducties Cyrano, Joe en Rex met een nieuwe creatie. Van 28 oktober tot en met 3 november aanstaande is De Vliegende Hollander te zien in theater M-Lab, laboratorium voor muziektheater.

De musical gaat over een kapitein die met een spookschip over zee zwerft op zoek naar zijn eeuwige liefde. In M-Lab wordt de musical eerst op kleine schaal gespeeld zodat de makers kunnen ervaren hoe de productie overkomt in het theater. Na afloop van de voorstellingen zijn er nabesprekingen met het publiek. Bij gebleken succes kunnen deze workshop-voorstellingen leiden tot een landelijke tournee.

De makers kozen bewust voor M-Lab voor hun workshop-voorstellingen. M-Lab ging in september van start en is een initiatief dat makers van nieuw Nederlands muziektheaterrepertoire ruimte biedt om ideeën te ontwikkelen. Ook wordt jong talent gelegenheid geboden om van gevestigde namen te leren.

In De Vliegende Hollander neemt Henk Poort (Anatevka, Rembrandt) de rol van De Hollander voor zijn rekening. De overige hoofdrollen worden gespeeld door René van Kooten (Hamelen, Beauty and the Beast), Doris Baaten (Elisabeth, Mamma Mia!), Raymond Kurvers (Annie, Tarzan) en het nieuwe musicaltalent Marle Martens. Marle zit in het vierde jaar van het Fontys Conservatorium in Tilburg en speelde afgelopen jaar de rol van Mimi Marquez in de schoolproductie RENT. De solisten worden ondersteund door een 12-koppig ensemble bestaande uit studenten van de conservatoria van Tilburg, Amsterdam en Rotterdam. De cast wordt begeleid door een live orkest onder leiding van Marco Braam.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

M-Lab

musical

Producent: M-Lab
Jaar: 2007
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Doris Baaten

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 12-041956

Meer info? Klik hier