Musical over Judy Garland en Liza Minelli in de maak

Datum: 20-11-12
Bron: BN de Stem


Producenten Janke Dekker en Michael van Praag werken aan een musical over Judy Garland en Liza Minelli. Dat hebben zij vandaag bekendgemaakt.

De voorstelling, die als werktitel Garland & Minelli heeft, moet in september 2013 in première gaan.


Het script wordt op dit moment geschreven door Lars Boom. Componist Theo Nijland neemt de liedjes voor zijn rekening. Daarnaast zitten wereldberoemde nummers van de twee zangeressen in de voorstelling, zoals Over the Rainbow, Cabaret en Come rain or come shine. Hoofdrolspelers zijn nog niet bekend.

De kleinschalige musical concentreert zich vooral op de ingewikkelde relatie tussen moeder Garland en dochter Minelli. Behalve moeder en dochter waren zij op het toneel elkaars rivalen. Garland (1922-1969) overleed op 47-jarige leeftijd aan een overdosis pijnstillers en drugs. In de voorstelling ontmoet dochter Liza Minelli (1946) als ze zelf 47 is alsnog haar moeder.

Het is overigens niet de eerste theaterproductie in Nederland die zich richt op het leven van Judy Garland. Eerder maakten actrices Margot Ross, Wimie Wilhelm en Bodil de la Parra al het stuk Temple, Taylor & Garland, waarin Garland met Shirley Temple en Elizabeth Taylor terugkijkt naar hun vergane glorie.


reacties

20-11-12 @ 23:50
Ze kunnen toch gewoon "Over the Rainbow" vertalen dat op West End en Broadway stond??
RAAR!
21-11-12 @ 15:35
Over de Rainbow is al vertaald naar het Nederlands. Simone Kleinsma speelde Garland in "aan het einde van de regenboog"...
23-11-12 @ 13:03
Niet de enige Nederlandse versie over het leven van Liza en Judy. Door American Songbook is destijds de musical "Life is a cabaret" uitgebracht. Deze heeft toen een nominatie voor de publieksprijs "Beste kleine musical in de wacht gesleept. Op de site van canstagevideo staat toevallig een clipje. :mega:


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Garland & Minnelli

musical

Producent: Janke Dekker Producties
Jaar: 2013
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Janke Dekker

musical


Meer info? Klik hier