Nicole Kidman terug op Broadway

Datum: 18-09-10


Volgens de New York Times zal Nicole Kidman binnenkort weer op Broadway te zien gaan zijn in de revival van het toneelstuk Sweet Bird of Youth, geschreven door Tennessee Williams.

Kidman zal de rol van Princes Kosmonopolous gaan spelen. David Cromer zal het stuk gaan regisseren, producent is Scott Rudin. Sweet Bird of Youth maakte haar Broadway debut in 1959 in het Martin Beck Theater met Paul Newman in de hoofdrol van Chance Wayne en Geraldine Page als Princes Kosmonopolous. Beiden hernamen de rol in de gelijknamige filmversie uit 1962.

Sweet Bird of Youth vertelt het verhaal van de knappe Chance Wayne die in Hollywood niet de roem gevonden heeft die hij zocht. Hij keert terug naar zijn slaperige, broeierige geboortestadje aan de Golfkust. Vrouwen vallen nog wel voor zijn charmes en er zijn er nu twee in zijn leven. Een uitgerangeerde filmster die verslaafd is aan drugs en wodka. En het meisje dat hij in de steek liet, met alle moeilijkheden vandien. Sex, geld, huichelarij, financiƫle en emotionele chantage. Samen vormen ze een indrukwekkende combinatie als Chance strijdt met zijn persoonlijke demonen. Wanhopig probeert hij iets goed te maken van zijn verspilde leven en de weggevlogen "zoete vogel van zijn jeugd" terug te lokken.
reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst