Nieuwe musical over Josephine Baker

Datum: 01-09-08


In 2010 verschijnt er een nieuwe musical over het leven van Josephine Baker in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Caroline Dijkhuizen vertolkt de rol van zangeres en danseres Josephine Baker.

De productie is in handen van het trio Allard Blom, Jeroen Sleijfer en Frank van Laecke (onder andere Anatevka, Rembrandt). Josephine Baker wordt geproduceerd door Mark Vijn Theaterproducties in samenwerking met impresariaat Ruud de Graaf bv. Voor het stuk wordt nieuwe muziek gecomponeerd, maar ook oude klassiekers als J'ai Deux Amours en La Vie en Rose zullen tijdens de voorstelling klinken.

Josephine Baker vertelt het verhaal over de dochter van een wasmoeder uit Saint Louis (Missouri). Ze kende in haar jeugd veel armoede, totdat zij begin jaren '20 haar debuut maakte op Broadway in de show 'Shuffle Along'. Door haar komische vertolking werd zij een grote publieksfavoriet. Haar grote doorbraak beleeft ze met haar dansact in pikant bananenrokje in Parijs.

Josephine Baker is van februari tot en met mei 2010 in de Nederlandse en Belgische theaters te zien.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Josephine Baker


Producent: Mark Vijn Theaterproducties
Jaar: 2010
Genre: Klassieker

Meer info? Klik hier

Carolina Dijkhuizen

musical

Geb.datum: 31-3-1980

Meer info? Klik hier