Noortje Herlaar in Arthur Japin toneelstuk Vaslav

Datum: 28-11-13


Vandaag, 28 november 2013, start de kaartverkoop voor de nieuwste DeLaMar toneelproductie Vaslav, geschreven door ARTHUR JAPIN, gebaseerd op zijn gelijknamige bestseller. In een van de hoofdrollen is Noortje Herlaar te zien.


Paul Eenens regisseert deze spannende voorstelling over onbegrensde ambitie en meedogenloze liefde. Vaslav vertelt het waargebeurde verhaal van de wereldberoemde balletdanser Vaslav Nijinski, die verstrikt raakt in de machtsstrijd tussen de twee grote liefdes van zijn leven. Maarten Heijmans kruipt in de rol van Vaslav en Noortje Herlaar speelt zijn echtgenote Romola. Jeroen Krabbé keert na bijna tien jaar terug op het toneel als Vaslavs impresario Diaghilev. Vaslav gaat op 16 maart 2014 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en zal daar tot en met 30 april te zien zijn.

VASLAV
De grote impresario Diaghilev, leider van de internationaal befaamde Ballets Russes, reist aan het einde van de Eerste Wereldoorlog naar Zwitserland in de hoop zich met de legendarische danser Vaslav Nijinski te verzoenen. Vaslav zal hier na jaren weer voor het eerst optreden. Maar dan vindt Diaghilev de echtgenote van Vaslav, Romola dwars op zijn pad. Tussen hen ontbrandt een machtsstrijd die hun leven en dat van iedereen om hen heen voorgoed verandert. Lukt het Vaslav te ontsnappen aan de verstikkende jaloezie van Romola en de eerzucht van Diaghilev?

Op verzoek van DeLaMar Producties bewerkte Arthur Japin speciaal voor Jeroen Krabbé zijn boek Vaslav. Japins romans, zoals De Zwarte met het witte hart en Een schitterend gebrek werden eerder bewerkt voor film, toneel en opera.

Met: Jeroen Krabbé (Sergej Diaghilev), Maarten Heijmans (Vaslav Nijinski), Noortje Herlaar (Romola Nijinski), Beppie Melissen (Emilia Markus), Floris Verkerk (Peter) en Hanne Arendzen (Lise)
Tekst: Arthur Japin, Regie: Paul Eenens, Decor: Lez Brotherston, Kostuums: Yan Tax, Licht: Uri Rapaport
reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Noortje Herlaar


Plaats: Maassluis
Geb.datum: 22-4-1985

Meer info? Klik hier