Oliver!, Toon en Spamalot winaars Vlaamse Musicalprijzen

Datum: 08-11-11


Met drie prijzen waren Oliver! en Spamalot de grote winnaars. De twee prijzen voor Toon verrasten producent Albert Verlinde.

Gisterenavond vond de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen plaats in Capitole Gent. Waar het er lang naar uitzag dat de prijzen van het toneel zouden verdwijnen heeft Musical van Vlaanderen vzw besloten ze te adopteren. Vandaar dat er dit jaar alsnog een uitreiking kon plaatsvinden. Er werd ook bekend gemaakt dat zij dit zullen blijven doen. Het podium van het Capitole was de plaats van uitreiking; een intieme avond met een aantal intermezzo's van optredende artiesten en uitreikers met een sterke binding met het vak.

De twaalf Musicalprijzen werden verdeeld onder de verschillende musicals die vorig seizoen in Vlaanderen op de planken stonden. De musicals Oliver! en Spamalot gingen elk met drie prijzen lopen. Oliver! heeft de Radio 2 Publieksprijs in de wacht gesleept en Hilde Norga kreeg voor haar rol van Nancy de musicalprijs voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Het ensemble van Oliver! werd bekroond als Beste Ensemble en de vele kinderen die avond na avond vol overtuiging in Oliver! speelden, kregen een speciale vermelding van de jury.

De prijs voor Beste Regie ging naar Stany Crets voor Spamalot en twee van zijn acteurs, Nordin De Moor en Jonas Van Geel, kregen respectievelijk de prijzen voor Beste Mannelijke Bijrol en Aanstormend Talent.
De Nederlandse musical Toon, over Toon Hermans, was de verrassende winnaar van de Prijs voor de Beste Musical en Alex Klaasen kreeg voor zijn vertolking van Toon de prijs voor de Beste Mannelijke Hoofdrol.
Voor het 3D - decor van de musical Alice in Wonderland kregen Piet De Koninck en Stefaan Haudenhuyse de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Creatieve Prestatie. Goele De Raedt, die momenteel in Berlijn in de Duitse versie van Dans der Vampieren speelt, kreeg voor diezelfde rol een Vlaamse Musicalprijs voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Voor het libretto en de muziek van Een leven zonder jou, mocht Rory Six de Prijs voor Beste Inhoudelijke Prestatie in ontvangst nemen. Er was ook een speciale Musicalprijs voor de Beste Amateurmusical en die ging naar Compagnie Mithe vzw (Leuven) voor hun enscenering van de Sondheim-musical Company.

Lijst van Musicalprijzen per musical

Spamalot:
Beste mannelijke bijrol: Nordin De Moor
Aanstormend talent: Jonas Van Geel
Beste regie: Stany Crets

Oliver!:
Beste vrouwelijke hoofdrol: Hilde Norga
Beste ensemble
Radio 2 Publieksprijs

Toon:
Beste musical
Beste mannelijke hoofdrol: Alex Klaasen

Dans der Vampieren:
Beste vrouwelijke bijrol: Goele De Raedt

Alice in Wonderland:
Beste creatieve prestatie: decor: Piet De Koninck en Stefaan Haudenhuyse

Een leven zonder jou:
Beste inhoudelijke prestatie: muziek en libretto: Rory Six

Company van compagnie Mithe vzw (Leuven):
Beste amateurmusicalreacties

08-11-11 @ 15:09
Geen verrassingen... Blijf nog steeds teleurgesteld door de weinig nominaties voor Dans der vampieren. Wel super dat Goele gewonnen heeft!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Spamalot


Producent: Musical van Vlaanderen
Jaar: 2011
Genre: Komedie

Meer info? Klik hier

Goele de Raedt

musical

Plaats: Wilrijk
Geb.datum: 02-09-1978

Meer info? Klik hier