Ook ‘Muerto!’ keert terug

Datum: 04-06-15


Na afgelopen seizoen 'Lelies' keert komend theaterseizoen een andere Sam Verhoeven-musical terug in het theater. Muerto! zal in maart 2016 Theater Elkerlyc betrekken.

“Muerto!” is van 11 tot en met 27 maart 2016 te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Deze musical over kindsoldaten is een aanklacht tegen het wereldwijde misbruik van kinderen en jongeren in oorlogsconflicten. Geen evidente keuze. Ervaren musicalproducent Judas TheaterProducties en educatief theaterproducent Uitgezonderd.Theater! slaan de handen in elkaar om deze aanklacht tegen kindsoldaten op de planken te zetten. Regisseur James Cooke van Uitgezonderd. Theater! getuigt over deze samenwerking: “Een musical opvoeren als aanklacht tegen wereldwijd misbruik van kindsoldaten, het is niet meteen hetzelfde stramien als een klassieker als The Sound of Music tijdens de kerstvakantie. We moesten dit verhaal nog eens vertellen. Het was niet uitverteld. Wij zijn als producent marktleider in Vlaanderen op het gebied van educatieve voorstellingen. Drugs, pestgedrag, sex bij pubers, de gevaren van social media… we draaien niet graag rond de pot. Heikele thema’s moeten juist op een laagdrempelige manier gebracht zodat ze bespreekbaar worden. Laat Judas TheaterProducties de bekendste speler zijn in de vlaamse musicalwereld die altijd bewust op zoek gaat naar maatschappelijk verantwoorde thema’s die ze aankaarten via een vaak ijzingwekkend, realistische musical. De ideale match dus…”

Sam Verhoeven, artistiek leider van Judas TheaterProducties en tevens componist van de muziek in “Muerto!” beaamt: “Wij gaan altijd op zoek naar dat ietsje meer. Waar kunnen we deuren instampen om drempels te verlagen of taboes weg te nemen? We geloven sterk in de kracht van muziektheater om een zinvol verhaal op toegankelijke wijze te brengen. Met onze succesmusicals als “Lelies”, “Josephine B”, “Ganesha”, “Pauline & Paulette” hebben we steeds een educatief luik proberen uit te werken. Uitgezonderd.Theater! heeft daar enorm veel expertise in. Ik ben ervan overtuigd dat onze musicalexpertise in combinatie met de sterke educatieve verankering van Uitgezonderd. Theater! voor serieus wat vonken zal zorgen. Het publiek kan niet onbewogen toekijken. We willen écht iets losmaken bij hen. Is het idealisme? Ik zou het zo niet stellen. Het is eerder het geloof dat je met dit soort initiatieven een maatschappelijk verschil kan maken of op zijn minst een signaal geven om niet weg te kijken van de realiteit. Theater is hier geen vlucht uit de realiteit maar juist een ,soms zeer confronterende, spiegel die het publiek voorgehouden wordt. En dat ruwe kantje is kenmerkend voor de identiteit van Judas TheaterProducties. Ik kijk erg uit naar deze samenwerking.”

Verhaal:
We schrijven 2015. We volgen de strijd van een moeder tegen het grote, dreigende FARC. Een meeslepende, dynamische musical over straatratten in Bogotà, over moedige kindsoldaten in de jungle, over leven en overleven, over machtswellusteling en rebellenleider Raul in de onherbergzame wouden van Colombia, over de rijke Cataldo die van vreemde praktijken wordt verdacht en over Maria en haar kinderen. Een musical over de schrijnende situatie in Colombia.

Uitgezonderd.Theater! en Judas TheaterProducties slaan, met dit prestigieuze project, de handen in elkaar om zo meer aandacht te krijgen rond het steeds toenemende fenomeen ‘kindsoldaten’. Een musical waarin verdriet, hoop en humor worden gedragen door prachtige composities en opzwepende hits. Een absolute aanrader voor de hele familie. In 2013 werd deze musicalcreatie voor het eerst op de planken gezet en kreeg de voorstelling 2 Musicalworld Award nominaities. Hetzelfde creatieve team met regisseur James Cooke, schrijver Tijl Dauwe en componist Sam Verhoeven zet zijn schouders onder deze nieuwe versie. James Cooke: “We kiezen resoluut voor toptalent. Dit is geen gemakkelijk thema. Het is dus ontzettend belangrijk dat de acteurs die een rol in deze musical opnemen hier ook mentaal op voorbereid zijn. We kunnen na de zomer vertellen wie de in de hoofdcast zit en we organiseren binnenkort audities voor de 20-tal jongeren die de rol van straatkinderen/kindsoldaten op zich zullen nemen in dit stuk. Wordt vervolgd!”.

DOOR:
James Cooke Regie
Tijl Dauwe Scenario en liedteksten
Sam Verhoeven Componist

Locatie: Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Speeldata:
- vrijdag 11 maart om 20u30
- zaterdag 12 maart om 20u30
- zondag 13 maart om 15u00
- vrijdag 18 maart om 20u30
- zaterdag 19 maart om 20u30
- zondag 20 maart om 15u00
- vrijdag 25 maart om 20u30
- zaterdag 26 maart om 20u30
- zondag 27 maart om 15u00

Tarieven:
- VIP : 38 euro incl BTW - exclusief reservatiekosten
- Categorie 1 : 28 euro incl BTW - exclusief reservatiekosten
- Categorie 2 : 25 euro incl BTW - exclusief reservatiekosten
- Categorie 3 : 21 euro incl BTW - exclusief reservatiekosten

http://www.muerto.be


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Muerto!

musical

Producent: ixX Pharma
Jaar: 2013
Genre: Drama

Meer info? Klik hier