Studio 100 komt met musical 14-18

Datum: 07-12-12


Na het succes van "Daens de musical”, slaan Studio 100, Frank Van Laecke, Dirk Brossé en Allard Blom de handen in elkaar rond "14-18", een project over de Eerste Wereldoorlog.


"14-18" zal worden opgevoerd in april 2014 in de Nekkerhal in Mechelen op een oppervlakte van 2 voetbalvelden en alles zal draaien rond beweging. Er komt een tribune die rijdt over maar liefst 150 meter. Bereid u voor op een spectaculaire beleving voor jong en oud!

Frank Van Laecke, regisseur: “Ik ben zeer blij en vereerd dat Studio 100 voor dit prestigeproject opnieuw bij ons is komen aankloppen. Na de musical Daens hebben we met het hele team lang gezocht naar een waardige opvolger, wat niet evident was. Vele ideeën zijn de revue gepasseerd, maar pas toen het idee van de musical “14-18” naar boven kwam wisten we allemaal onmiddellijk dat we hiermee opnieuw een groot publiek zouden kunnen beroeren. We werken momenteel naar een ijzersterk verhaal over romantiek en onvoorwaardelijke vriendschap dat zich afspeelt tegen een achtergrond van gruwel en oorlogsgeweld. Allard Blom, Dirk Brossé en ikzelf hebben dan ook ontzettend veel zin om er - samen met het professionele team van Studio 100 - in te vliegen."

Allard Blom, script en liedteksten: "We maken met de spektakel musical ’14-’18 een puur verhaal over vriendschap en liefde. Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo’n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen? ’14-’18 is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart."

Dirk Brossé, muziek: "Muziek mogen bedenken bij een verhaal over vriendschap, liefde, gemis en pijn is voor een componist een gedroomde opdracht. Het ijzersterk verhaal van Frank en Allard over onvoorwaardelijke vriendschap ten tijde van den Grooten Oorlog laat geen enkele ziel onberoerd. Ik wil met de muziek voor 14-18 alle grenzen van het menselijke voelen aftasten en elke plek van de ziel beroeren.Van innige droefheid tot uitbundige euforie, van ingehouden woede tot hulpeloze machteloosheid. Schrijven, denken en voelen met geestesgenoten als Frank en Allard is een waar feest. Samenwerken met de fantastische ploeg van Studio 100 geeft het gevoel van thuiskomen na weggeweest.Alsof je voor de eerste keer weer een warm bad neemt na 4 jaar front!"

Gert Verhulst & Hans Bourlon, producenten: "De musical “14-18” belooft alvast een spektakel van formaat te worden, de lat ligt immers hoog na een project als Daens. Maar met het topteam Frank, Dirk & Allard aan het roer, en de expertise die we intussen hebben opgebouwd bij Studio 100 hebben we er alle vertrouwen in dat de hoge verwachtingen zullen ingelost worden.”reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

14-18


Producent: Studio 100
Jaar: 2014
Genre: Historisch

Meer info? Klik hier