The Producers definitief gestopt.

Datum: 31-10-11
Bron: Website RTL Boulevard


Het doek is gevallen voor De Producers. Producent Mark Vijn heeft maandag de beslissing genomen om wegens de tegenvallende kaartverkoop niet langer door te gaan met de musical.


Diverse gesprekken met mogelijke investeerders hebben niet tot voortzetting van de productie kunnen leiden. Cast, crew, en theaters waar de komende periode gespeeld zou worden zijn reeds op de hoogte gebracht, laat Mark Vijn Theaterproduties maandag weten. De laatste voorstelling vond afgelopen weekeinde plaats.


reacties

Mo
Mo
31-10-11 @ 21:54
Is alleen de productie The Producers failliet of heel Mark Vijn? Het zou jammer zijn als het veld smaller werd.
01-11-11 @ 03:17
De val van De producers zou wel eens een grotere inpact kunnen gaan hebben dan vermoed. Kijk maar eens wat er hede ten dage op de beurzen gebeurd. Als ook in msicalland de angst toeslaat en er minder grote producties worden gemaakt, wordt het aanbod niet alleen beperkter, ook de kwaliteit zal beginnen dalen. Als je door de gebeurtenissen van dit weekend in de toekomst een terugloop krijgt in het aanbod kan dat escaleren waardoor je terug gaat naar de jaren 90 waarin er per seizoen nog hoop en al 5 shows lopen. Enkel wij als fans kunnen er voor zorgen dat het niet zo ver komt. verleg je horizon en kijk verder dan de megaproducties die er elk jaar zijn en heb oog voor andere spectakels. Wie enkel 10 X naar dezelfde show gaat en de rest links laat liggen is de naam musicalfan niet waardig
01-11-11 @ 12:59
Wat een onzinnige opmerking hierboven! Producenten moeten eens leren inzien dat we een Nederlandse markt hebben waarin op dit moment een overkill aan cultuur is. Ook het musical aanbod is voor een dergelijk klein land groot. Een land als Groot Britannie met een internationale bezoekers dekking heeft bijna net zoveel als Nederland. Dit terwijl wij een veel kleiner afzet gebied hebben. Tel daarbij de huidige economie er bij op en dan kan je op een gegeven moment niets anders dan als consumenten keuzes maken. En helaas kiezen we dan sneller voor de grote musical'monsters' Stage en V&V omdat we die producten bij elk evenement door onze musicalstrotjes worden gedrukt. Maar ook zij hebben het moeilijk want van Stage heb ik zowel nu al kortingsacties voor Wicked en Miss Saigon gehad. Maar producenten moet steeds groter en duurder! Mark Vijn - hoe spijtig ik het ook voor hem en cast en crew vind - maakte kleinschalige producties die ik graag bezocht. Maar ook deze producties zaten met max prijzen van 40 euro al niet vol! Dus nu wanneer je zo'n grote show als tourproductie gaat doen en dan 65 euro moet vragen, dan haakt er eerder een groter gedeelte af dan dat de theaters instormt. Daarbij zijn de productiekosten van zo'n tourproductie op dit formaat immens en had ie beter een deal met De La Mar, Carré, of een ander theater dat langere tijd 1 productie huisvest kunnen benaderen. Want hij startte in een regio van het land waar misschien A de tweede Wereldoorlog nog gevoelig ligt en B ze een ander gevoel van humor hebben. Ik ben er dus van overtuigd dat de productie in een vast theater in de randstad meer en sneller bezoekers zou genereren dan als tour productie. (Al hebben we met Spamalot ook grotendeels lege zalen in Carré gezien).
01-11-11 @ 23:22
Heel jammer ook voor cast en crew want zij hebben hard gewerkt om iets moois neer te zetten en staan nu met lege handen!
04-11-11 @ 15:35
Volledig met MeMartijn's opmerking eens. Bij Stage is het zelfs zo dat de succesvolle musicals zoals Lion King en Mamma Mia betaalde voor het verlies van andere producties zoals Titantic, Rent, Aida, etc, etc. Ik moet wel zeggen dat V&V de juiste formule heeft gevonden om in nederland als zijn het relarief kleine hitjes te scoren door musicals te maken van nederlandse hits, zoals Doe Maar en nu weer. Nu alleen wachten op de DIJK, en nog velen meer. Goeie strategie. Men gaat uiteindelijk naar een musical om leuke liedjes te horen in een goed vertelde verhaal zoals Mamma Mia en The Jersey Boys.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Producers, De

Musicalnieuws

Producent: Mark Vijn Theaterprodukties (NL) / Musical van Vlaanderen/Eén (B)
Jaar: 2011
Genre: Komedie

Meer info? Klik hier

Noortje Herlaar


Plaats: Maassluis
Geb.datum: 22-4-1985

Meer info? Klik hier