Zoektocht naar Domino-lief

Datum: 09-05-11


Vandaag zijn de eerste castleden voor de musical Domino bekendgemaakt, én werd aangekondigd dat VTM op zoek gaat naar het liefje van Domino.

Vanaf 8 maart 2012 starten in de Stadsschouwburg in Antwerpen de voorstellingen van de hitmusical ‘Domino’, een romantische komedie over liefde en vriendschap, waarin de hits uit de inmiddels twintig jaar durende carrière van Clouseau de rode draad vormen.

Frank Van Laecke regisseert de productie en schrijft met Allard Blom het script. De orchestrale leiding van ‘Domino’ is in handen van Hans Francken, vast lid van de Clouseau-band. Ook de andere Clouseau-muzikanten maken deel uit van het orkest.

In ‘Domino’ worden de ups en downs gevolgd van de bewoners van Swentibold, een fictieve volkse wijk in Vlaanderen. Iedereen staat er op een kruispunt in zijn leven. Bovendien dreigen ze ook nog hun huis te verliezen. Eén van de nieuwe bewoners is Domino, een pittige vrouw van eind de twintig die er net een relatiebreuk op heeft zitten.

Voor de samenstelling van de cast kiezen de makers voor een combinatie van gevestigde musicalactuers en nieuw talent. De eerste namen van de rolbezetting zijn inmiddels rond:
Deborah De Ridder zal gestalte geven aan het personage Domino en Mark Tijsmans kruipt in de huid van Domino’s ex-vriend, Marc. Maaike Cafmeyer neemt de rol van buurvrouw Anne voor haar rekening en Ivan Pecnik speelt Geert, de voorzitter van het buurtcomité.

Deborah De Ridder speelde al op jonge leeftijd hoofdrollen in verschillende theaterproducties, waaronder de familiemusical ‘Annie’ en muziektheaterproducties ‘Cinderella’ en ‘Let’s Make an Opera’. Op latere leeftijd was zij onder meer te zien in ‘Porters Party’, ‘Dracula’, ‘Sneeuwwitje’, ‘De 3 Biggetjes’, de Nederlandse musical ‘Rembrandt’ en ‘Daens’. Haar landelijke bekendheid dankt zij toch vooral aan haar deelname aan het populaire vtm tv-programma ‘Op zoek naar Maria’. Deborah won de rol van Maria in de musical ‘The Sound of Music’.

Maaike Cafmeyer speelde verschillende rollen in talloze theaterproducties, waaronder ‘Peter Pan’ en ‘De Rocky Horror Show’. Het grote publiek kent Maaike vooral door haar spel in ‘Het Geslacht De Pauw’, ‘En Daarmee Basta!’ en ‘Aspe’.

Mark Tijsmans was te zien in tv-series als ‘Het Park’, ‘Thuis’ en ‘Flikken’ en in het theater met verschillende rollen in musicals als ‘Peter Pan’, ‘Romeo en Julia’ en ‘Mamma Mia!’. Voor zijn rol in de laatstgenoemde musical ontving hij de Vlaamse Musicalprijs. Behalve acteur is Mark ook schrijver van diverse kinderboeken, waar hij inmiddels meerdere nominaties en prijzen voor heeft ontvangen.

Ivan Pecnik is zowel in de tv als de theater- en musicalwereld geen onbekende. Op televisie speelde hij mee in series als ‘Zone Stad’, ‘Sara’ en ‘Dag en Nacht’. In het theater was hij verbonden aan diverse gezelschappen zoals de Koninklijke Nederlandse Schouwburg, ’t Arsenaal, Het Gevolg en Raamtheater. Ook speelde hij mee in de Studio 100-musical ‘Pinokkio’ en ‘De Spokenjagers’ van Suske & Wiske.

De komende weken en maanden worden de andere namen bekendgemaakt. Eén rol voor de musical zal via een alternatieve weg worden gecast. De acteur die het liefje van Domino zal vertolken wordt gezocht via een talentenjacht bij vtm, die in het najaar wordt uitgezonden maar waarvan de opnames tijdens de zomer al starten. Francesca Vanthielen zal deze zoektocht hosten. Het inschrijvingsformulier voor de casting van ‘Wie wordt het lief van Domino?’ is te vinden op vtm.be.

De ticketverkoop voor ‘Domino, de musical’ start op 10 mei 2011 via vtmtickets.be en 070/220.220 (0,30/min).

reacties

09-05-11 @ 17:42
Mje... Vind de cast tot nu toe heel erg leuk, vooral blij dat Mark nog eens in een musical staat. Maar het verhaal spreekt me totaal niet aan. Je ziet nu al aankomen dat praktisch elke vrouw die ooit in een Clouseau nummer vernoemd is een personage wordt. De zoektocht vind ik dus ook niet zo interessant...


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Domino

musical

Producent: VTM
Jaar: 2011
Genre: Pop musical

Meer info? Klik hier

Mark Tijsmans

musical

Plaats: Merksem
Geb.datum: 05-01-1969

Meer info? Klik hier