musical
Synopsis

De musical Fame vertelt het verhaal van een groep studenten aan de New Yorkse High School of Performing Arts. Je deelt de dromen, teleurstellingen en de zoektocht naar succes van de studenten, vanaf het moment van hun auditie tot aan hun eindexamen. Ze…
Start > Producties > 2008 > Dans > Fame (2008)
Over...

 
producent:
V&V Entertainment
jaar:
2008
duur:
150 minuten
pauze:
Ja
genre:
Dans
score:
2star
websites:


Carmen-premiere Cystine en presentatie CD.


Artikel: Reportage
Voorstelling: CD uitreiking
Datum: 13 feb 2008
Theater: Nieuwe Luxor
Lokatie: Rotterdam
Website: http://www.theaterhits.nl
Auteur: Jeroen

13 februari jongstleden was het zo ver. Op dezelfde avond dat Gordon aan de cast de CD zou presenteren, speelde Cystine Carreon haar premierevoorstelling als Carmen.

Cystine zal de komende speelperiode voor Kim-Lian van der Mey invallen, die zwanger is. Ondanks een korte voorbereidingstijd, spaarzame repetities en enkele try-outs was haar optreden nu al zeer sterk. Alsof ze niet anders gedaan heeft.

Na de voorstelling verscheen Gordon op het podium om de CD uit te reiken. Met een voor zijn doen minimum aan dubbelzinnige opmerkingen (“Soms moet ie hard zijn”) en complimenten aan Jim (het enige echte talent dat Idols voorbracht), Doris Baeten en de rest van de cast, en een knipoog richting Albert Verlinde’s RTL Boulevard werkzaamheden was de overhandiging een feit.

Na de voorstelling spraken we nog even met Cystine Carreon over deze Fame-premiere.
de premiere
Ze was wel zenuwachtig voor deze première. Erg veel tijd om te repeteren met de andere spelers is er niet geweest. Ze heeft vooral sessies met Kim-Lian gehad over de rol. Maar het ging wel goed. En naarmate ik meer speel zal het ook wat meer wennen.

de rol
Enige jaren geleden was ze ook al understudy voor de rol van Carmen. Het is echter moeilijk om de invulling van toen en nu te vergelijken. Toen was het vooral gewoon spelen als het nodig was, zonder dat ze echt betrokken was bij de uitdieping van de rol.
De Carmen van nu is vooral ambitieus en zoekt naar wegen en mensen die haar verder kunnen helpen. Niet dat ze dat bewust ten koste van anderen doet; ze is daarin wat naïef. Zo is haar contact met Schlomo is in haar ogen iets wat hen beiden beter maakt. De liefde die Schlomo voor haar heeft wordt zeker niet op dat vlak beantwoordt.
Wederom speelt ze een pittige persoonlijkheid. In het begin heeft ze voldoende het lieve meisje gespeeld. Nu is het kennelijk de tijd voor wat meer pit. Een dramatische rol, maar wat dat betreft was Miss Saigon zwaarder. Mede omdat ze toen een stuk jonger was natuurlijk.

- het gezin
Toen we de laaste keer met elkaar spraken tijdens de vlaamse Grease-repetities was het nog de vraag of Cystine deze rol zou gaan doen. Carmen is een mooie rol, maar ze wilde ook tijd hebben voor haar dochtertje Kyana. Wat de doorslag heeft gegeven is de beperkte speelduur. Na haar zwangerschapsverlof zal Kim-Lian weer terugkeren. Of dat weer voor alle voorstelling zal zijn is nog maar de vraag. Je wilt op zo’n moment natuurlijk ook graag bij je kind zijn. Cystine kan dat natuurlijk weten.Fotos
musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)