Reportage

Ganesha slaat weer toe

Sinds 25 november is Ganesha - een perfecte god, volgens Musicalworld de beste musical van 2010, opnieuw te zien in Antwerpen. Op dezelfde dag verscheen het castalbum. MusicalWorld.TV sprak nog één keer met de cast.

25 november is een gedenkwaardige dag. Niet alleen herneemt éen van de fraaiste musicalproducties die ooit in het Nederlandse taalgebied werd gemaakt en zeker de mooiste voorstelling van dit jaar, maar het is nu ook mogelijk om de fantastische score thuis te beluisteren. Op deze dag wordt de CD van Ganesha — Een perfecte God gepresenteerd. Op de CD staan 17 liedjes uit de voorstelling, opgenomen in de studio.. Pol Vanfleteren, muzikaal leider van Ganesha, begeleidde de CD-opnames met de cast en de muzikanten.

 

Na een introductie van Sam Verhoeven namens Judas Producties krijgt tekstschrijver Allard Blom het woord. De zichtbare trots wordt ook verwoord. Hij is blij met de CD die toch weer een nieuw hoogtepunt is in het bestaan van Ganesha. Dat schrijver Terrence McNally (auteur van A perfect Ganesh waarop de musical werd gebaseerd) weer vanuit New York komt kijken naar de voorstelling (nadat hij dat al eerder deed bij de versie van het M-lab),en dat er ook een Engels script is waar McNally zich in kan vinden geeft hem na alle eerdere hoogtepunten hoop dat het verhaal nog niet is afgelopen.
Het bijzondere karakter van de voorstelling, in combinatie met de belangrijke rol van Timo Descamps heeft voor een band gezorgd met de Damiaan-stichting.“De Damiaanactie heeft dit jaar ook India als thema, voor haar nieuwe campagne en dat konden wij uiteraard niet links laten liggen met de herneming van de voorstelling. We zagen immers tijdens de voorbije run, dat heel wat bezoekers geraakt waren door de beelden en voorstelling van India. We geloven dan ook 100% in de projecten van de Damiaanactie en hopen hun activiteiten op deze manier nog wat extra aandacht te kunnen geven.”zegt Sam Verhoeven van Judas Theaterproducties. Timo Descamps kwam via zijn schrijvende vader in contact met de stichting. Timo is ambassadeur/peter van het nieuwe “Heroes” project van Damiaanactie. Onder de noemer Leven In India ging Timo zelfs op bezoek naar India en sprak daar met mensen die aan TBC en Lepra hadden geleden. Rigo Peeters, Secretaris-Generaal van de Damiaanactie nam het eerste exemplaar van de CD in ontvangst, waarbij hij nog gekscherend de bezwaren tegen de gekozen partners vanuit Damiaan noemde. Na eerder met een bureau met de naam Lucifer gewerkt te hebben was nu Judas een partner. Meer info over de activiteiten van Damiaanactie op http://www.damiaanactie.be
Ganesha vertelt het verhaal van twee vriendinnen die in plaats van de standaard strandvakantie op reis gaan naar India. Daar worden ze geconfronteerd met het eigen verleden en heden, elkaar en het land van Ganesha. Naast de lovende kritieken op Musicalworld kreeg de voorstelling ook erkenning bij de Vlaamse Musicalprijzen. Ganesha, De cast en creatives hadden 9 nominaties en verzilverden 5 Vlaamse Musicalprijzen : Beste Musical, Beste Regie (Martin Michel), Beste Inhoudelijke (Allard Blom), Beste Creatieve Prestatie (Harry De Neve) en Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Karin Jacobs).
De CD zal 15 euro kosten en is te verkrijgen in het Fakkelteater en op de website van http://www.judastheaterproducties.be .
De voorstelling Ganesha is nog te zien tot en met 12 december in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen. Voor meer informatie over de kaartverkoop: http://www.judastheaterproducties.be

 

25 November 2010
CD uitreiking
Antwerpen
Fakkelteater - Zwarte Zaal
http://www.judastheaterproducties.be
ganesha, perfecte god, allard blom, karin jacobs, timo descamps, anne mie gils, sebastien de smet, terrence mcNally, castalbum, herneming, reprise