Reportage

The Little Mermaid: Haenen te water!

Na anderhalf jaar afwezigheid keert Hugo Haenen terug naar het musicalpodium. In Disneys The Little Mermaid speelt hij de rol van Grimsby. Een kort verslag én een videoreportage van Musicalworld.TV.

Vlak voor de première van Droomvlucht werd musicalland opgeschrikt door een naar bericht. [bHugo Haenen, die gecast was voor de rol van elfenkoning Oberon, was genoodzaakt zijn rol terug te geven. Aanleiding was de hersenontsteking die hem trof.
In diverse berichten gaf men bij Stage Entertainment aan te hopen dat Haenen uiteindelijk zelf weer zou gaan spelen, maar dit bleek toch niet het geval te zijn. In september 2011 werd bekend dat Christo van Klaveren de rol van Oberon zou gaan spelen en hij werd in november vervangen door Rein Kolpa. Haenen werd danig gemist in de show.

Nu, zo’n anderhalf jaar later, gaat hij de planken weer op. Hij neemt het Grimsby-stokje over van Alfred van den Heuvel en Frans Mulder in The Little Mermaid. Grimsby is een relatief kleine rol, maar Haenen haalt er alles uit wat er in zit. Zijn mimiek spreekt boekdelen en als hij aan het eind van de show zijn applaus mag komen halen, gaat de zaal dan ook los. In interviews noemt Haenen de show en de cast ‘een warm bad’.. Afgelopen dinsdag was er niet alleen een warm bad voor hem in het Beatrixtheater, maar ook een warm welkom terug.

De Dailymotion-versie van deze reportage:

19 February 2013
Alternate première
Utrecht
Beatrix Theater
Officiële website
little mermaid, disney, hugo haenen, grimsby, kleine zeemeermin