musical
Synopsis

Disney The Little Mermaid is het tijdloze verhaal dat plaatsvindt in het magische Koninkrijk diep in de zee. De getalenteerde, krachtige vrouw Ariël verlangt naar de wereld op het land en gaat tijdens haar ontdekkingsreis op zoek naar een onbereikbare…
Start > Producties > 2012 > Familie > Little Mermaid, the
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2012
duur:
120 minuten
pauze:
Ja
genre:
Familie
score:
4star
websites:


The Little Mermaid: Keet! van groen naar blauw (+ VIDEO)


Artikel: Recensie
Voorstelling: Alternate première
Datum: 20 maa 2013
Theater: Beatrix Theater
Lokatie: Utrecht
Website: http://www.musicals.nl
Auteur: recensie: Marilena Schuite, Musicalworld.TV: Frans P. Wollrabe & Huibert J. Schat

Sinds 20 maart 2013 speelt Keet! regelmatig de titelrol van The Little Mermaid. Recensie en videoverslag van Yvonne Coldeweijers alternate première.

Na haar musicaldebuut bij de Wicked, waarin ze de rol van Glinda speelde, heeft Yvonne in the Little Mermaid opnieuw een hoofdrol te pakken. Ze zal de rol delen met Tessa Sunniva van Tol, die de rol van Ariël vanaf het begin speelt.

Het kan zijn dat de zenuwen haar parten speelde vandaag, of haar zwemharnas haar in de weg zat, want ze presteerde ver onder de maat. Speltechnisch was het best ok, ze kwam zelfverzekerd over in de zwemscènes (vliegscènes) en haar samenspel met vooral Botje (Martijn Vogel), Jutter (Dick Cohen) en Prins Erik (Tommie Christiaan) sprong er wel uit. Zangtechnisch liet ze echter behoorlijk te wensen over. Regelmatig niet zuiver en het klonk alsof ze continu buiten adem was. Om de show te kunnen dragen, zoals een hoofdrolspeelster behoort te doen, is er in ieder geval nog behoorlijk wat werk aan de winkel.

Disney’s The Little Mermaid is tot en met de zomer 2013 exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

De Dailymotion-versie van deze reportage:Fotos
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)