Recensie

Musicals-sing-along in Concert ⭐⭐⭐

Voor de tweede keer vond het spektakel Musicals in Concert plaats in de Ziggo Dome. Verschillende musicalsterren brachten musicalhits ten gehore onder leiding van de band van Eric van Tijn. Een lekkere avond meezingen.

Afgelopen vrijdag verzamelden duizenden mensen zich in Amsterdam-Zuid. Hier nam ‘verslaggeefster’ Chantal Janzen ons via een groot videoscherm ‘live’ mee naar Broadway en Wenen, om ons te laten horen wat voor musicaltalent we in huis hebben. Simone Kleinsma, Pia Douwes, Stanley Burleson, Willemijn Verkaik, Anouk Maas, Mariska van Kolck, Willem Spaaij en René van Kooten stonden op het podium, vergezeld door Berget Lewis en de boyband B-Brave.

De techniek kwam wat rommelig op gang, maar al gauw konden we genieten van bekend musicalrepertoire. Ontzettend veel nummers kwamen voorbij in de tweeënhalf uur durende voorstelling: ‘Greased lightning’ uit Grease, ‘Defying gravity’ uit Wicked, ‘All that jazz’ uit Chicago, stuk voor stuk heerlijke nummers om (weer) eens live te horen. Op het scherm kwam de tekst voorbij, dus het publiek werd echt uitgenodigd om mee te zingen. Af en toe werd er ook een pop-nummer gezongen, zoals ‘Get the party started’ van Pink. De vertolking van dit soort nummers was helaas niet altijd even goed: pop-nummers zijn echt minder leuk als ze op een musical-manier gezongen worden.

De musicalartiesten werden af en toe ondersteund door een groep dansers. Dit maakte dat er veel was om naar te kijken op het podium. De choreografie was soms wel wat saai. De aankleding varieerde: onze diva’s in mooie glitterjurken zien is altijd fijn, maar waarom er boven een balletpak nog een skinny jeans moet zitten is een beetje onduidelijk.

De meest spectaculaire momenten van de avond waren de momenten waarop de musicalsterren ons lieten genieten van hun vocale kwaliteiten. De hoge uithalen bij ‘Gethesemane’ (Freek), ‘Defying Gravity’ (Willemijn) en ‘Mijn leven is van mij’ (Pia) bijvoorbeeld. Maar ook hoe Simone zo’n groot publiek wist te raken met het nummer ‘Met één blik’ of hoe Berget ons liet genieten van Dreamgirls.

Kom je de volgende keer ook naar Musicals in Concert, bereid je dan voor op een avond over de top musicalgeweld. Een soort Toppers in Concert, maar dan voor de musicalliefhebber.  Gewoon lekker meezingen met klassiekers en je lievelingsnummers eens live gezongen horen worden. 

13 November 2015
Musicalconcert
Amsterdam
Ziggo Dome
http://www.stage-entertainment.nl/shows/concert/musicals-in-concert-2015/