Musicalnieuws
Synopsis

Frank Farmer, voormalig secret service agent, wordt ingehuurd om superster Rachel Marron te beschermen tegen een onbekende stalker. Kan hij het gevaar op afstand houden? Of zorgt de aantrekkingskracht tussen hen voor een veel grotere uitdaging?
Start > Producties > 2015 > Pop musical > The Bodyguard
Over...

 
producent:
Stage Entertainment Nederland
jaar:
2015
duur:
120
pauze:
Ja
genre:
Pop musical
score:
4star
websites:


Romy als Queen of the night


Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 27 sep 2015
Theater: Beatrix Theater
Lokatie: Utrecht
Website: http://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/the-bodyguard/
Auteur: Marijke TV: Frans P. Wollrabe & Huibert J. Schat

De verwachtingen zijn hoog als je een musical op de planken zet met nummers van Whitney Houston. Gelukkig zong Romy vanavond de sterren van de hemel in The Bodyguard. Inclusief VIDEO van de première.

In The Bodyguard zien we hoe superster Rachel Marron (Romy Monteiro) een stalker achter zich aankrijgt. Gelukkig is daar bodyguard Frank (Mark van Eeuwen) die er alles aan doet om Rachel en haar familie veilig te houden. Rachel vindt het lastig om zich aan de eisen van Frank te houden. Uiteindelijk komt het zelfs zo ver dat hij haar een keer echt moet redden uit een gevaarlijke situatie. Als zowel Rachel als haar zus Nicky (Carolina Dijkhuizen) gevoelens krijgen voor Frank, wordt het allemaal nog ingewikkelder. En die stalker is ook nog niet buiten beeld.

The Bodyguard volgt over het algemeen het verhaal van de gelijknamige film. Daar zagen we Whitney Houston als bitchy diva. Romy zet een andere Rachel neer. Haar Rachel is zachter en liever. Een Rachel zoals Romy misschien zelf is. Wat betreft de gespannen verwachtingen na Romy’s eerste optreden bij The Voice: de stem heeft ze. En wat voor een. Veel warmte en toch knallend de hoogte in. Mama Antje kan trots zijn.

Carolina Dijkhuizen moet zich, net als haar personage, meten met een ander. Dat is in beide gevallen nogal een uitdaging. Ze doet het met charme en kiest ervoor niet de zanglijnen van Whitney te volgen, maar juist een meer bluesy feel toe te voegen in de nummers. Bij haar solo All at once in de tweede helft raakt ze het publiek. Mark van Eeuwen is in de voorstelling een beetje de lieve buurjongen in plaats van de stugge, stoere man die ik verwachtte bij Frank. Patrick Martens als Sy Spector en het zoontje Fletcher (Jonathan Flohr) zorgen voor vrolijkheid in de voorstelling. Patrick met zijn karikaturale homoseksuele PR-man en Jonathan met zijn fantastische dans en vrolijke gezichtje.

Wat mist in deze voorstelling is de diepgang. Er worden moeilijke thema’s aangeraakt (bedreiging, je tweede viool voelen), maar deze worden niet echt uitgewerkt. Er is gekozen voor de ‘lichte musical-benadering’. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, mits je je daar als kijker op voorbereidt.

Het decor is fantastisch. Grote schermen projecteren de locaties waar het verhaal zich afspeelt. Zo kan het verhaal zich met gemak afspelen in een blokhut, bij de Oscars of in een muziekstudio. Dit gecombineerd met de spetterende lichtshows, de opzwepende dans en de harde bas zorgt ervoor dat de voorstelling een feest is om naar te kijken. 

Er zijn verschillende redenen waarom The Bodyguard de moeite waard is om te bezoeken. Ten eerste omdat de muziek heerlijk is. Wie kan er nou stilzitten bij nummers als I wanna dance with somebody of Queen of the night? Ten tweede omdat het met Romy voelt of je naar de echte Whitney luistert. En zo’n zangeres moet je gewoon horen. Ten derde omdat het gewoon een lekker avondje musical is, waarbij je aan het eind van de avond zingend de zaal verlaat.

 Fotos
Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)