Musicalnieuws
Synopsis

Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen?
Start > Producties > 2018 > Oorspronkelijk > Showponies
Over...

 
producent:
KemnaSenf
jaar:
2018
duur:
130 minuten
pauze:
Ja
genre:
Oorspronkelijk
score:
4star
websites:


Ponypark Klaasen - Alex Klaasens Showponies in première


Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 19 maa 2018
Theater: DeLaMar
Lokatie: Amsterdam
Website: https://www.alexklaasen.nl
Auteur: Jeroen Schat, TV: Frans P. Wollrabe & Huibert J. Schat

Showponies, de nieuwe revue van Alex Klaasen, is (vooral) comedy in sneltreinvaart. Uiterlijk vooral in pasteltinten, inhoudelijk behoorlijk roze. Inclusief reportage van Musicalworld.TV beelden van de voorstelling en gesprekken met Alex Klaasen en Freek Bartels. VIDEO.

Revue 2.0. Op die manier is de nieuwe voorstelling van Alex Klaasen in de markt gezet. Een voorstelling waarbij hij zichzelf niet spaart, wat al blijkt uit de opening als een aantal mensen uit het ensemble het typetje Alex Klaasen uitbeelden. Natuurlijk is dit tegen het zere been van de artiest, wat eindigt in een gevat: “Wat doe je nu moeilijk? Je hebt het zelf geschreven.”

Het is de aanloop naar een reeks van op zichzelf staande sketches, meestal met Klaasen in het middelpunt. Van kinderen die voor het eerst op ponykamp gaan, tot misdienaren die zingen over hun kerkelijke ervaringen, van een Sherlock Holmes parodie tot het wakker kussen van Sneeuwwitje. Van een tekstberichtwisseling met zijn moeder die in de zaal zit tot een ode aan de boeiende verhalen van pornofilms. Er zit een fikse dosis homoseksualiteit in de verhalen, met bijvoorbeeld een klassieke song over Grinder. Emoties die worden opgeroepen variëren van ontroering tot hilariteit. De grappen zijn veelal scherp en origineel, al zijn er ook wel die wat bekend voorkomen.
Ondanks dat de eerste akte extreem lang is, vliegt deze in een sneltreinvaart voorbij. Het gedeelte na de pauze, waarin veel wordt gezongen, en een aantal wat serieuzere nummers wordt gezongen is het tegenovergestelde: erg kort, al voelt deze, door de wat ernstiger insteek, wel weer wat langer te duren. Het levert wel twee prachtige nummers op.

Freek Bartels,Daniel Cornelissen en Jip Smit hebben, vooral als zichzelf, een wat groter aandeel in de voorstelling dan de rest van de cast. Zij hebben, als zichzelf, af en toe conversaties met Klaasen. De rest zorgt met spel, dans en haastverkledingen voor de perfecte sfeer, en een fijn tempo. Jolijn Henneman, Stef van Gelder,Cripta Scheepers, Kiefer Zwart en Roman Brasser zijn de olie in de machine. Niet in het zwart, maar in pasteltinten. Sterk in zang en dans.
Ben je laatst nog losgegaan op een bushokje vanwege een afbeelding van twee zoenende heren, dan is Showponies niets voor jou. Ben je niet zo bekrompen, en heb je zin een leuke avond uit, is deze zelfde Showponies zeker een aanrader. Een gevarieerde show, met een mooi ensemble, en uiteraard een geweldige showman als middelpunt.

 Fotos
Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)