Perspresentatie

Wat zien ik?! - Ali B presenteert single aan de cast

Op één van de drukste zondagen van het jaar in Amsterdam, met de intocht van Sinterklaas en een groot concert vanavond is platenzaak Fame het toneel voor een heuse cd-presentatie. "Bruggenbouwer" Ali B is dé aangewezen persoon om aan deze musical van vroege ruimdenkers het eerste exemplaar uit te reiken van de nieuwe single: Het café van Bet van Beeren.

Vrijwel de hele cast van Wat zien ik?! is aanwezig.

Na een welkomswoord van de producenten, waarin ook enthousiast wordt gemeld dat het met de zaalbezetting van de show steeds beter gaat en de mensen de show nu ook echt weten te vinden) staat de cast weer in de spotlights en zingt uit volle borst Penis(cilline), de tweede track die ook op de CD-single staat. Hoewel de dames en heren niet in kostuum zijn (sommigen hebben wel de prachtige wat zien ik?!-sweater aan) komen zichtbaar de herinneringen weer boven bij de mensen uit het publiek die de show al hebben gezien. De glimlach op specifieke plekken in het nummer spreken dan boekdelen.
Het lied wordt opgevolgd door het prachtige Soms waarbij het begin van het nummer weer een overvalst kippenvelmoment is.

Dan is het tijd voor Ali B. De singleverpakking die hij bij zich heeft is wel heel onhandig; die past niet in een tasje, maar het gaat gelukkig om een ingelijst exemplaar. Aan Mariska van Kolck en Ellen Pieters de eer om het in ontvangst te nemen. De om zoenen bedelende rapper wordt vervolgens op zijn wenken bediend. En er zijn ook kadootjes voor Ali. Een mattenklopper, een belangrijk rekwisiet uit de show krijgt hij van Ellen, met gratis demonstratie en Mariska geeft hem de sweater van de voorstelling.

Dan is het tijd om de single ten gehore te brengen. “Het Café van Bet van Beeren” brengt de stemming er goed in en zo eindigt het feestje met een feestje. Met een roos van de recensent en een attentie van de winkel wordt de cast bedankt.
De fans en belangstellenden krijgen de gelegenheid om de cd’s te laten signeren en Mariska wordt door een fan met haar neus op het verleden gedrukt. Of ze even wat hoezen wilde signeren.  En dan zit het er weer op. Net zo op als de voorraad van de single in de winkel.

19 November 2006
N.v.t.
Amsterdam
Fame - klassieke afdeling
Officiële website

Wat Zien Ik, Mariska Van Kolck, Ellen Pieters, Hans Breetveld, Johnny Kraaijkamp

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen