Equilibrio nieuw rockopera?
change_status
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  87
Geregistreerd  2004-12-19

Ik las net onderstaand bericht op de site van Progwereld. Weet iemand daar iets meer van? Het lijkt veelbelovend!

Groeten, Jan-Willem

Nieuwe rockopera Equilibrio beleeft haar premiere
Equilibrio is een samenwerking tussen het USConcert, het oudste, uit 80 man bestaande symfonieorkest van Nederland, de metal band Xystus en enkele solisten uit de rock- en musicalwereld waaronder Simone Simons (Epica), John Vooijs (Tarzan de Musical), Michelle Splietelhof (Cats de Musical) en George Oosthoek (Orphanage) plus een 30 koppig koor.

De opera is speciaal voor deze productie geschreven, gecomponeerd en gearrangeerd. Dit is in handen van Ivo van Dijk en Joris van de Kerkhof met arrangementen van Francesco Marchetti (arrangeur team Harry Potter and the Goblet of Fire).

Confusio Musica is de uitvoerende producent en de artistieke leiding van de productie ligt in handen van Ivo van Leeuwen, hoofd van de Dutch Academy of Performing Arts. Het orkest staat onder leiding van Bas Pollard, welke als dirigent verbonden is en is geweest aan onder andere de Nederlandse Opera en het Radio Filharmonisch Orkest.

Equilibrio is geschreven met als uitgangspunt een gelijk aandeel voor musical, rock/metal en klassiek, een unicum in de wereld van (rock)opera’s en musicals. Het verhaal is een epische verhandeling over balans en de zoektocht hiernaar. In deze rock opera ondergaat de Reiziger, als personificatie van eenieder van ons, deze zoektocht naar balans.Het resultaat is een vernieuwende productie die zowel opera-, rock- als musicalliefhebbers zal bekoren.

Op vrijdag 30 november is er een voorproefje van de opera. Dan vindt er in de Stairway to Heaven in Utrecht de Equilibrio Overture plaats. Op deze feestelijke avond zullen de namen van de solisten officieel bekend worden gemaakt aan het grote publiek, zal de website gelanceerd worden en zal er voor het eerst een gedeelte van opera live worden uitgevoerd. Deze ouverture start rond 22.00 uur, de toegang is gratis. 

Vanaf 3 tot en met 6 juli 2008 zal de nieuwe rock opera “Equilibrio” in Vredenburg Leidsche Rijn te zien zijn, waarna de buitenlandse tournee aanvangt. 

Bron: http://www.equilibrio-opera.nl

  [ # 1 ] 30 November 2007 01:36 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  282
Geregistreerd  2006-01-26

Ik weet eigenlijk alleen dat het officieuze programma vanavond al om 20.30 begint, en dat John ivm vakantie vanavond niet aanwezig zal zijn.

Is er nog iemand van plan vanavond te gaan?