Theatergroep Samsam presenteert: De vrouwen en de man
change_status
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  42
Geregistreerd  2003-10-10

Theatergroep SamSam presenteert: 
De Vrouwen en de Man.
Door:Tanja Blokpoel

Waar: Theater de Roestbak in Almere
Wanneer: 14 en 15 Juni 2008
De Cast: Julia Bet, Carine Beute, Madelon Beute, Herma Beute, Myrthe Boerebach, Laura van den Boogert, Manon Geers, Joharra Graven, Tamarah de Jager, Liesbeth Jenné, Marloes Maat, Mirjam Masereeuw, Marlinde Oosterwijk, Ineke Steevels, Priscilla Vos,  Patricia Westera, Sonja Worms.

Afgelopen weekend was in Theater De Roestbak in Almere de voorstelling ‘De Vrouwen en de Man’ te zien; een show die geproduceerd werd door Balletschool Almere, in samenwerking met Stichting NoNonsense. De artistieke leiding was in handen van DJ Jansen en Joost de Jong, die beiden hun sporen hebben verdiend in het musicalvak.

Omdat deze show zo totaal anders is dan de gebruikelijke Jansen en De Jong-shows gaf DJ Jansen và³à³r de voorstelling een kleine introductie. Hij vertelde dat de oorspronkelijke plannen voor deze productie al snel moesten worden bijgesteld toen bleek dat er, na de audities alleen vrouwen overbleven. En dat de show eigenlijk al doende tijdens de repetities ontstond, omdat er geen vooropgesteld plan was. Alle vrouwen hebben hun ideeën en meningen kunnen inbrengen, teksten kunnen aandragen en liedjes kunnen voorstellen. Zo kwam het idee van ‘De Vrouwen en de Man’ al snel tot bloei. Tot volle bloei, want 17 vrouwen bleken behoorlijk veel te zeggen te hebben over ‘De Man’. Hij waarschuwde dan ook de mannen in het publiek en wenste de vrouwen veel plezier…

De show begint met de dames in mooie kleding, op en top charmant, het typerende beeld van ‘de vrouw’. Maar al snel blijkt dat ze daar niet tevreden mee zijn en dat ze eigenlijk een beetje jaloers zijn op ‘de Man’ . Dus worden de rollen omgedraaid. En is dat leuk? Kunnen vrouwen zich als mannen gedragen? Willen ze dat ook? Het levert in elk geval prachtig theater op. De show sleept je mee door verschillende emoties. Dat maakt deze voorstelling ook zo bijzonder. Elke vrouw uit deze cast heeft een stukje van haar eigen visie en van haar eigen persoonlijkheid in deze voorstelling gestopt. Of, zoals het zo mooi in het programmaboekje staat: ’De vele talenten van onze cast komen ruimschoots aan de orde: jongen meiden, menopauzerende dames, slanke catwalk-modellen en voluptueuze babes gooien qua zang, dans en acteerprestaties allemaal hun eigen charmes in de strijd en zorgen voor een onvergetelijke voorstelling!

‘De Vrouwen en de Man’ biedt humor en felle realiteit, maar ook zang en dans. Met name qua zang is deze voorstelling op en top genieten. De dames van deze cast hebben gouden keeltjes. Met hier en daar uitblinkers waarvan je echt kippenvel over je hele lichaam krijgt!
De teksten van DJ en Joost zijn prachtig en to the point, en de liedbewerkingen/vertalingen door Herma Beute zijn ontroerend. En aan het einde van de voorstelling ga je toch anders over bepaalde dingen nadenken.

Deze voorstelling moet je zelf beleven!!
Wil je dat en heb je er spijt van dat je dit weekend niet bent gegaan? Pak dan je kans in september, want dan zullen al deze vrouwen nog een keer te horen en te zien zijn!
Kijk voor meer informatie op: http://www.dvedm.tk

Gaat dat zien, gaat dat zien! En ja, het is ook voor mannen leuk!!

Promotiefilmpje

Reportage van Omroep Flevoland, uitzending van 16 juni

[ Gewijzigd: 20 June 2008 10:35 PM by lovemusicals ]
  [ # 1 ] 20 June 2008 09:53 AM
Avatar
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  9
Geregistreerd  2006-08-12

Goh dat klinkt leuk….. 😉

  [ # 2 ] 20 June 2008 10:26 AM
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  42
Geregistreerd  2003-10-10

Ja he 😉

  [ # 3 ] 20 June 2008 11:23 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2391
Geregistreerd  2003-12-22

Ik plaats deze voorstelling even in de rubriek “Amateurproducties” waar hij volgens mij beter thuis hoort.

   Handtekening   

Turbo! Turbo!