Face speelt Willem van Oranje met muziek van Jasper Kerkhof
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Willem van Oranje, de musical: zijn leven, zijn strijd, zijn liefdes

Musicalgroep Face speelt in november en december een nieuwe Nederlandse musical over onze “vader des vaderlands” Willem van Oranje. Leef mee met zijn leven, zijn strijd en zijn liefdes! Wie voor 1 november kaartjes koopt via de vernieuwde website http://www.musicalface.nl krijgt twee euro korting per persoon.
Face speelt de musical Willem van Oranje op 19, 20 en 21 november in Theater de Meerse in Hoofddorp en op 11 en 12 december in de Stadsschouwburg in Haarlem. Kijk voor kaarten en meer informatie op http://www.musicalface.nl. Op deze nieuwe website is ook een trailer te zien met een voorproefje van de muziek. Binnenkort zijn daar ook foto’s te zien van Willem, zijn vrouwen en zijn strijdmakkers.

Moderne musical voor breed publiek
Met deze splinternieuwe musical willen Toine Paauwe (tekst en regie), Jasper Kerkhof (muziek) en’Musicalgroep Face de geschiedenis over de vorming van Nederland op een toegankelijke manier aan een breed publiek presenteren.  Daarbij gaan historische kostuums hand in hand met moderne muziek en videodecors.  Met liefde voor de historie, aandacht voor detail en in een hedendaagse muzikale vertelling brengt Face deze splinternieuwe musical op de planken.

Willem van Oranje, vader des vaderlands
De naam Willem van Oranje kent iedereen; we zingen allemaal het Wilhelmus mee en kleuren ons land oranje tijdens voetbalwedstrijden van “ons Oranje”. Toch is de “vader des vaderlands"voor velen slechts een vage herinnering aan een geschiedenisles. Wie was deze man, die aan de wieg stond van het huidige Nederland? Wat was de drijfveer van deze Duitse edelman die een Franse prinsentitel erfde, om zich met hart en ziel in te zetten voor de onafhankelijkheid van De Nederlanden, te strijden voor vrijheid van geloof en godsdienst, en de opstand te leiden tegen Filips II, koning van Spanje?

Musicalgroep Face
Face is de in 1993 opgerichte amateur musicalvereniging van de gemeente Haarlemmermeer. Zij telt circa 40 leden die allemaal passie hebben voor musical en theater, zang, dans en toneel. Sinds haar oprichting bracht Face dertien avondvullende en drie korte voorstellingen. Tot de recente producties van Face behoren Titanic (2009), Midzomernachtsdroom (2008) en A Christmas Carol (2007).

  [ # 1 ] 11 November 2010 10:23 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Meer informatie met oa een artikel over deze musical is te vinden in dit nieuwsbericht.

  [ # 2 ] 30 November 2010 10:54 PM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  234
Geregistreerd  2010-04-09

Ik heb genoten en wacht met smart op de cd.
Moet wel zeggen dat de solo’s een stuk minder zijn de samenzangen.  Die laatste blijven echt hangen in je hoofd. Geweldige composities!

Er zitten lange lappen tekst bij, met moeilijke woorden en veel informatie, en toch is het enorm boeiend. Een leuke vinding was het ‘dubbeltoneel’ waarbij aan twee kanten van een muur scenes spelen die enerzijds heel veel op elkaar lijken en tegelijkertijd elkaars tegengestelde zijn. Ook de gimmick met beeldenstorm kon ik wel waarderen.

Maar het best waren toch de samenzangen, zoals ‘haleluja’ en ‘wat te doen met die met dat land/die man’ en een hele mooie, ontroerende solo was: ‘Willem, gaat het’.