28/29 september Historisch Zoetermeer
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15


Festival Historisch Zoetermeer groter dan ooit

Voor het derde jaar op rij komt de geschiedenis van Zoetermeer tot leven tijdens festival Historisch Zoetermeer. Op zaterdag 28 en zondag 29 september zijn de Markt en Dobbe het decor van talloze activiteiten. Beide dagen worden afgesloten met de voorstelling ‘AQUA TRESORO’, een spectaculaire reis door de tijd.
Wanneer drie jongeren op zolder een aanwijzing naar de verloren schat van Zoetermeer vinden, is dat het startsein voor een sprookjesachtige reis door de geschiedenis. Van de strijd om Kasteel Palensteyn tot de bouw van de eerste SPAR-supermarkt: een mysterieuze harlekijn leidt hen door het verre en minder verre verleden van hun eigen stad.
Alle activiteiten en voorstellingen van het festival zijn gratis te bezoeken. Wel is het mogelijk kaarten te schenken aan de inwoners van Zoetermeer. Dit kan al vanaf €5,- via de website: http://www.historischzoetermeer.nl

  [ # 1 ] 16 September 2013 08:18 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  729
Geregistreerd  2005-10-07

Voor de musicalliefhebbers: in de middagvoorstelling spelen Kevin van der Leeuw als baron van Syberg en Thamara Toet als Moeder samen met een keur aan jong talent.

In AQUA Tresoro worden de zangpartijen verzorgd door Jeroen Balk, Jessica Fuchs, Bart van der Meer en Renate Sonneveld. De muziek is op enkele thema’s na geheel gecomponeerd door Tjeerd de Haas.