Get Out - De Eindvoorstellingen van Fontys
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Programma Get Out 2016 bekend
Meer dan 150 optredens en eindvoorstellingen

In juni en juli kan Tilburg en omstreken tijdens Get Out weer genieten van meer dan 150 optredens en eindvoorstellingen van het veelzijdige talent van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK). Studenten beeldend, dans, theater, muziek- en musicaltheater, circus en muziek presenteren zich op vele locaties in Tilburg en Goirle. Het Get Out programma bestaat onder andere uit (groeps)voorstellingen, een expositie, concerten en het STORM Theaterfestival. Alle informatie is te vinden op fontys.nl/fhkagenda

Veel voorstellingen zijn gratis toegankelijk
De eindpresentaties zijn openbaar, vaak gratis of hebben een lage toegangsprijs.

  [ # 1 ] 18 June 2016 07:40 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Fontys Muziektheater brengt 2 grote musicals
Anatevka & I attempt from love’s sickness to fly

Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater brengt in juni twee grote eindvoorstellingen Muziektheater in Theaters Tilburg en MIDI Tilburg: de Broadway musical Anatevka en de meeslepende nieuwe opera I attempt from love’s sickness to fly. Deze voorstellingen worden geregisseerd door befaamde regisseurs, bekend van grote producties. De rollen worden vervuld door de zeer getalenteerde studenten Muziektheater en Muziektheater Klassiek, waar u nog veel van gaat zien en horen!

Anatevka
Muziektheater jaar 2 en 3

Ma 20 juni 20:00 uur (uitverkocht) | Di 21 juni 20:00 uur | Wo 22 juni 20:00 uur | Do 23 juni 20:00 uur
Theaters Tilburg (Schouwburg), Tilburg | Kaarten à  â‚¬ 10 via theaterstilburg.nl

Anatevka is een musical die voor het eerst werd uitgevoerd op Broadway in 1964. Het verhaal is gebaseerd op de Jiddische roman Tevye en zijn dochters (of Tevje de Melkboer en andere verhalen) uit 1894 van de Russisch-joodse schrijver Sjolem Alejchem. De muziek werd geschreven door Jerry Bock op tekst van Sheldon Harnick. In 1971 werd de musical verfilmd door Norman Jewison met in de hoofdrol Chaim Topol.

Tevje is de Joodse melkboer in een klein Russisch dorpje. Hij wil, zoals alle andere Joden in het dorp, vasthouden aan de traditie, want dat geeft zekerheid. Het gezin staat daarbij centraal. Er komen echter nieuwe tijden. En de Joden worden in tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd.
Een verhaal over tradities, normen en waarden, de voortschrijdende tijd met de daarbij behorende veranderingen en vooral aan het eind de ontreddering als het dorp Anatevka in 3 dagen ontruimd moet zijn en de dorpelingen op de vlucht moeten voor het Russische geweld en waarschijnlijk over de wereld verspreid zullen raken.
De raakvlakken met de huidige vluchtelingencrises zijn talrijk.

Brigitte Odett: “Mijn wens als regisseur is verhalen van de huidige vluchtelingen te versmelten met het verhaal van de dorpelingen van Anatevka. En daarmee de tijdsspanne tussen 1905 en 2016 te overbruggen. En te laten zien dat er helaas niet zoveel veranderd is de afgelopen 111 jaar.”

I attempt from love’s sickness to fly
Muziektheater Klassiek jaar 2 en 3
Vr 24 juni 20:00 uur | Za 25 juni 20:00 uur | Zo 26 juni 14:30 uur | Ma 27 juni 20:00 uur
MIDI Tilburg | Kaarten à  â‚¬ 10/ € 5 (schoolpas) via fontys.nl/fhkagenda

I attempt from love’s sickness to fly… een caleidoscoop van liefde.

Een meeslepende, sensuele nieuwe opera door 24 jonge operazangers van Muziektheater Klassiek met muziek van Henry Purcell (gerealiseerd door Benjamin Britten).

De liefde is een onderwerp met vele facetten en een thema dat je nog vaak tegenkomt in het theater. Herkenbaar, want iedereen krijgt vroeg of laat te maken met liefde in al zijn gedaanten.

In de nieuwe opera I attempt from love’s sickness to fly tonen de tweede- en derdejaarsstudenten Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool van de Kunsten (FHK) een ware caleidoscoop van de liefde.

Een muzikaal avontuur, waarin alle vormen van liefde aan bod komen. Van de prille kalverliefde tot warme moederliefde.

De opera is onder regie van Vincent van den Elshout en de muzikale leiding in handen van Robert Jan Kamer.

Get Out!
Deze voorstelling maakt deel uit van Get Out! met meer dan 150 optredens en eindvoorstellingen door alle studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK). Studenten beeldend, dans, theater, muziek- en musicaltheater, muziek en circus and performance art presenteren zich op diverse locaties. Kijk op fontys.nl/fhkagenda voor meer informatie en alle voorstellingen van FHK-studenten.

  [ # 2 ] 21 June 2016 04:21 PM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  158
Geregistreerd  2006-02-25

Bedankt om te delen!

Zag ook op de site dat ze de volgende musicals spelen

How to Succeed in Business Without Really Trying
Musicaltheater 1 en 2.
** VOL, helaas geen plaatsen meer beschikbaar **

-staan geen credits bij-

Midzomernachtdromen
Musicaltheater (jaar 3)

Regie & dramaturgie: Joep Onderdelinden, muziek: Howard Goodall, teksten: Charles Hart, vertaling: Hans Sleurink, choreografie: Tim Van der Straeten, vocal coach & vocal arrangementen: Jack Breikers, muzikale Leiding & pianist: Hans Avontuur, scenografie & concept kostuums: Joep Onderdelinden, decor: Theater Terra, ontwerp Joris van Veldhoven, kostuums met dank aan: Leanne van Deurzen, Arno Bremers, Joris van Veldhoven en vele andere kledingkasten, productie dag leiding: Gerrit Oldenburg.

Mocht iemand geweest zijn, mag die steeds zijn ervaringen delen.
Ben vooral benieuwd naar de vertaling van How to Succeed... (en de verdere credits: regie, choreografie…).