In de schaduw van Toon Hermans
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

‘In de schaduw van Toon Hermans’ op 23 oktober in Koninklijk Theater Carré
Een warmhartige Vlaamse hommage aan Toon Hermans

Herman Van Hove vertelt over zijn wonderlijke jaren als vriend en laatste manager van Toon Hermans. Lissa Meyvis geeft een nieuwe stem aan de liedjes die Toon Hermans zijn mooiste vond. De voorstelling is in Vlaanderen bedolven onder de lovende kritieken van pers en publiek en gaat er najaar 2016 haar tweede seizoen in.

‘In de schaduw van Toon Hermans’ is een bijzondere wisselwerking tussen liedjes en anekdotes, waardoor de magie wordt gecreëerd van een Toon Hermans voorstelling zoals alleen hijzelf deze kon brengen. De voorstelling, die oorspronkelijk begon als een intieme voorstelling op de theaterzolder bij Van Hove, kon al op veel bijval rekenen van cultuurminnend Vlaanderen. Uitverkochte zalen, lovende reacties en recensies van pers en theatervrienden. Een letterlijk eindeloze reeks juichende commentaren van pers, Vlaamse artiesten en publiek is te lezen op http://www.deschaduwvantoon.nl

Herman Van Hove is al zijn hele leven gegrepen door theater en staat nu zelf op de planken om te vertellen over zijn wonderlijke jaren met Toon Hermans. Lissa Meyvis is een jonge klassiek geschoolde zangeres die werkelijk alles aankan: van Mozart over The Carpenters tot Toon Hermans. Pol Vanfleterens vierkoppige begeleidingsband voorziet de perfect gedoseerde muzikale ondertoon van deze voorstelling.
“Herman Van Hove’s verhalen over gebeurtenissen waarvan ik gedeeltelijk ooggetuige ben geweest, riepen de sfeer en de geest van Toon perfect op en ik kreeg een geweldig heimwee naar die jaren. En dan dat wonder van dat lieve stemmetje van Lissa, iemand die niet een groot talent ging staan uithangen maar zich helemaal dienstbaar maakte aan het repertoire van Toon.” — Jacques Klöters, biograaf Toon Hermans

Toon Hermans in Koninklijk Theater Carré
Toon Hermans stond ruim 550 keer in een uitverkocht Carré en een miljoen bezoekers zagen hem optreden in het Amsterdamse theater. Een bijzondere prestatie en daarom eert Koninklijk Theater Carré het honderdste levensjaar van Toon. Naast ‘In de schaduw van Toon Hermans’, brengt Carré op 12 december de hommage
‘Carré presenteert TOON 100 JAAR’.
De belangstelling was groot en die voorstelling verkocht dan ook in een mum van tijd uit. Om
zoveel mogelijk bezoekers te laten meegenieten van deze memorabele gebeurtenis,
programmeert Carré daarom een extra voorstelling om Toon Hermans te eren: ‘In de
schaduw van Toon Hermans’.
De verkoop voor ‘In de schaduw van Toon Hermans’ is vandaag om 9:00 uur gestart.
Koninklijk Theater Carré, Amstel 115-125, Amsterdam.

  [ # 1 ] 09 October 2017 09:13 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  235
Geregistreerd  2014-09-28

The Publicity Company
PERSBERICHT Amsterdam, 9 oktober 2017

Warme, bejubelde ode aan Toon Hermans eindelijk op tournee door Nederland

De door pers en publiek bejubelde voorstelling In de schaduw van Toon Hermans, waarin manager en vriend Herman Van Hove en zangeres Lissa Meyvis een onweerstaanbare ode brengen aan onze legendarische conferencier, krijgt eindelijk een Nederlandse tournee. De première is op 21 en 22 oktober in het Beauforthuis in het Utrechtse Austerlitz, het oude repetitiekerkje van Toon.

In Vlaanderen speelt In de schaduw van Toon Hermans al jarenlang voor uitverkochte zalen. De onweerstaanbare ode aan onze legendarische conferencier wordt er bedolven onder de lovende kritieken van pers en publiek. Paul van Vliet: “Ik zat op een avond in Antwerpen ademloos te luisteren.” In Nederland was de voorstelling tot nu toe maar één keer te zien, vorig jaar in Koninklijk Theater Carré. De reacties waren overdonderend. Maar liefst vijf staande ovaties kregen verteller Herman Van Hove, zangeres Lissa Meyvis en het Orkest Pol Vanfleteren. Kick van der Veer, Andermans Veren: “Tranen van verrukking en ontroering in Carré.” De Theaterkrant: “Een geslaagde ode, die niet probeert Toon Hermans te imiteren, maar die zijn leven en werk viert.” Prinses Beatrix: “Wie is toch dat meisje in het rode jurkje dat zo mooi zong?”

Dat meisje in het rode jurkje is Lissa Meyvis, een engelachtige verschijning met een stem zo fijn en breekbaar als kristal. Zij blaast zeventien liedjes van Hermans — onder meer Lente me, Ik heb je lief, Vierentwintig rozen en Lieverd — nieuw, jong leven in. Een spiegel van de onschuld en vrolijkheid die de meester zelf zo hoog in het vaandel voerde. Maar eveneens van de liefde en ontroering die hem dreven. Inmiddels is ook de live CD Lieverd, opgenomen op de honderdste geboortedag van Toon Hermans, een groot succes.

In de warmhartig hommage In de schaduw van Toon Hermans vertelt Herman Van Hove, de laatste manager en vriend van Toon, bij de door Lisa gezongen favorieten van Toon over zijn wonderlijke belevenissen in de coulissen en aan de keukentafel. Hij haalt heerlijke herinneringen op aan de samenwerking met de perfectionist en hypochonder die op zijn oude dag nog mateloos ambitieus was, maar ook vervuld van een ‘gelukzalige weemoed’. Het resultaat is een magische avond, die nu eindelijk door Nederland toert. De aftrap is zaterdag 21 en zondag 22 oktober in het Beauforthuis in Austerlitz. Een bijzondere plek, want in het voormalige Utrechtse kerkje repeteerde Toon in de jaren negentig maandenlang. Bovendien zijn het speciale voorstellingen want Benny Ludemann, een kwart eeuw muzikale begeleider van Toon, is er gastgitarist.

SPEELLIJST za 21 en zo 22 okt: Beauforthuis, Austerlitz, zo 29 okt: De Veste, Delft, di 14 nov: Parktheater, Eindhoven, zo 19 nov: De Doelen, Rotterdam, di 21 nov: Odeon, Zwolle, do 30 nov: Singer Theater, Laren, vr 1 dec: Koepeltheater, Leeuwarden, zo 3 dec: Chassé Theater, Breda, vr 12 jan: Nieuwe Nobelaer, Etten-Leur

Website In de schaduw van Toon Hermans

   Handtekening   

No day but today

***

http://www.zingenz.nl