Grachtenfestival programmeert beroemde muzikale families
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Eerste festival in Nederland met volledig interactief programmaboek

De complete programmering van de elfde editie van het Grachtenfestival (16 tot en met 24 augustus 2008) is bekend. Bekende namen en jong talent kenmerken de festivalprogrammering. Speciaal voor kinderen is er het Kindergrachtenfestival met concerten en speurtochten voor kinderen van alle leeftijden. Met de bekendmaking van het programma is ook de online kaartverkoop van het festival van start gegaan.
Veel van de concerten zijn tegen lage prijzen of gratis toegankelijk.

Een van de rode draden van het elfde Grachtenfestival wordt gevormd door de meest muzikale families van Nederland. De families Wolters, Wijzenbeek, Den Herder, Fiselier, Bernardini, Stoppelenburg, Van Iersel, Albracht, Van Poucke, Dercksen en Wierdsma musiceren voor het eerst in familieverband op het podium van het Grachtenfestival, in de reeks Families in Residence-concerten.

Op 16 augustus opent het festival met een eigen productie: Der Vampyr, een romantische opera van de Duitse componist Heinrich Marschner (1795-1861). In het Grachtenfestival te zien in een bewerking van Bob Zimmerman en een regie van Michiel Dijkema. Der Vampyr was in zijn tijd een enorme hit. Precies honderdtwintig jaar na de enige Nederlandse uitvoering brengt het Grachtenfestival hem weer op de planken. De hoofdrollen worden gezongen door sopranen Hanneke de Wit en Mijke Sekhuis; Brad Cooper, tenor en Henk Neven, bariton.
Tijdens het festival worden onder meer speciaal samengestelde, nieuwe programma’s gespeeld door Frommermann, Ties Mellema, Charlotte Margiono en jonge winnaars van nationale en internationale concoursen.

Het complete festivalprogramma is te vinden op http://www.grachtenfestival.nl in een interactief programmaboek. Het Grachtenfestival is hiermee het eerste festival in Nederland waar de bezoekers ook online door de brochure kunnen bladeren.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”