Bouillabaisse - toneelstuk Dolf Ephraïm tijdens Parade 2008
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6127
Geregistreerd  2004-03-15

Nieuw toneelstuk Dolf Ephraïm tijdens Parade 2008

Zwarte komedie Bouillabaisse met o.a. Carol van Herwijnen en Kees Boot

Amsterdam, 18 juni 2008

Tijdens De Parade 2008 is het nieuwe toneelstuk Bouillabaisse van de Amsterdamse schrijver Dolf Ephraà‘–m te zien. Eerdere stukken van de schrijver waaronder De Kroonprins, Denk aan het Kind en Moor (een kutverhaal) bleven niet onopgemerkt, mede door de expliciete schrijfstijl van Ephraïm.

Bouillabaisse verhaalt over drie vrouwen uit de betere middenklasse. Als ze geconfronteerd worden met een man die alles vertegenwoordigd wat aan mannen niet deugt, veranderen de keurige dames in razende furies. In één avond zetten ze alles recht wat in de loop der eeuwen aan het vrouwelijk geslacht is misdaan.

De regie van Bouillabaisse is in handen van Bart Oomen (Toen het licht verdween). In dit man-onvriendelijk stuk worden de vrouwenrollen gespeeld door de mannen Carol van Herwijnen (Moeder Courage, Floris), Kees Boot (All Stars, Moordwijven), Arend Brandligt (Coriolanus, Hotel MidLife) en Herman Egbers (De Drie Musketiers, Richard 3). Barbara Pouwels (Hartslag, Deadline) neemt de rol van Boris voor haar rekening.

Bouillabaisse is te zien tijdens De Parade 2008 in Den Haag (2 t/m 6 juli), Utrecht (11 t/m 17 juli) en Amsterdam (9 t/m 16 augustus).

http://www.bartoomen.nl / www.deparade.nl

   Handtekening   

Have you ever yearned to go, past the world you think you know,
been in thrall to the call of the beauty underneath?