Ovationele bekroning van première Der Vampyr
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Burgemeester van Amsterdam Job Cohen heeft gisteravond op het podium van het Muziekgebouw aan ‘t IJ, getooid met vampiercape, op spectaculaire wijze de 11e editie van het Grachtenfestival geopend.

De ambassadeur van China, de heer Zhang Jung en zijn gezin, minister Ronald Plasterk (OCW), Carolien Gehrels, de Amsterdamse wethouder van Kunst en Cultuur en de andere aanwezigen waren getuige van de transformatie van de burgemeester van bloeddorstig wezen van de duisternis tot aardse stadsbestuurder.

Vervolgens ging de opera Der Vampyr in première, een griezelopera met een happy end van de componist Heinrich Marschner (1795-1861) in een bewerking van regisseur Michiel Dijkema en componist/arrangeur Bob Zimmerman. De uitvoering werd bekroond door een minutenlange ovatie. Der Vampyr werd voor het laatst in 1889 in Nederland uitgevoerd. Hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen bariton Henk Neven, sopranen Hanneke de Wit, Mijke Sekhuis en An de Ridder; mezzosopraan Karin Strobos en tenor Brad Cooper. Maandag 18 en woensdag 20 augustus is deze opera nog in het Muziekgebouw aan ’t IJ te zien.
Het Grachtenfestival vindt plaats van 16 tot en met 24 augustus 2008 en omvat bijna 170 concerten en activiteiten. Het complete festivalprogramma is beschikbaar via http://www.grachtenfestival.nl.


Het Amsterdamse Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam en aan de IJ-oevers de basis vormen. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd. Deze locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectuur en cultuurhistorische waarde.
Hoofdsponsors van het Grachtenfestival zijn Schiphol Group en ING, hoofdsubsidiënt is de Gemeente Amsterdam. Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Ymere en Vesteda. Mediapartner van het festival is HDC Media.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”