MOD presenteert Jekyll&hyde
change_status
Avatar
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  4
Geregistreerd  2008-10-21

Romantiek, sensualiteit en sinistere taferelen in musical ‘Jekyll & Hyde’

Op 21, 22 en 23 november speelt Musical- en Operettevereniging Deventer (MOD) in de Deventer Schouwburg ‘Jekyll & Hyde’. Na het succes van ‘Titanic’ vindt de MOD een nieuwe uitdaging in het contrast tussen de goede en de duistere kant van de mens.
Musical- en Operettevereniging Deventer bestaat ruim 50 jaar en heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de amateur muziektheaterwereld. De vereniging geeft jaarlijks een aantal goed bezochte voorstellingen in de Deventer Schouwburg. Dit jaar wordt het bekende verhaal van Jekyll & Hyde op de planken gezet.

Dr. Henry Jekyll is een briljante arts met maar één levensdoel: het scheiden van de goede en kwade kanten van de mens. Overtuigd als hij is dat hierin de genezing van zijn vaders psychische stoornis ligt, voert Dr. Jekyll allerlei experimenten uit. Maar hij krijgt van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis geen toestemming om zijn medicijn uit te testen. Uiteindelijk besluit hij zichzelf als proefpersoon te gebruiken. Hierdoor ontstaat Edward Hyde, zijn onheilspellende alter ego, die straffeloos moordend door de straten van Londen trekt. Dr. Jekyll moet een manier vinden om zijn alter ego te stoppen voordat deze zijn leven overneemt…

De musical bevat prachtige muziek van componist Frank Wildhorn (bekend van o.a. de musical ‘The Scarlet Pimpernel’). Een live-orkest van ruim 20 leden onder de bezielende en deskundige leiding van Frank Litjens neemt de muzikale ondersteuning voor haar rekening. De opvallende kostuums, het bijzondere decor en de prachtige lichteffecten maken ‘Jekyll & Hyde’ daarnaast een lust voor het oog.  Regie is in handen van Monique Braam. Samen met choreografe Hannah van Moorst staat zij garant voor creativiteit en kwaliteit.

Muziek van Frank Wildhorn, scripten liedteksten van Leslie Bricusse. Gebaseerd op de novelle ‘The Strange Case of Dr. Jekyll & Mr. Hyde’ (1886) van Robert Louis Stevenson. Orkestraties van Kim Scharnberg; Nederlandse vertaling Rutger Bulsing.

‘Jekyll & Hyde’ door Musical- en Operettevereniging Deventer in de Deventer Schouwburg:
Vrijdag   21 november 2008     20.00u
Zaterdag   22 november 2008   20.00u
Zondag   23 november 2008   14.00u

Kaarten kosten €25,- (inclusief garderobe, programmaboekje en pauzedrankje).
Kinderen t/m 14 jaar betalen op zondag €17,50,-
Kaartverkoop http://www.deventerschouwburg.nl of 0570 - 683500
Meer informatie http://www.jekyll-hyde-musical.nl

[ Gewijzigd: 21 October 2008 04:33 PM by Mye ]