Musicalgroep Rits presenteert Rags in Theater de Veste te Delft
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Rags, een klassieke musical in een nieuw jasje
Musicalgroep Rits uit Delft zet dit najaar een bijzondere versie van de musical Rags (opvolger van de bekende musical Anatevka) op de planken. We verklappen nog niet alles, maar het is zeker geen traditionele uitvoering. De schimmen van het verleden komen als het ware weer tot leven.

Uitvoeringsdata
Vrijdag 31 oktober 2008 (première): aanvang 20.15 uur, zaal open 19.15 uur.
Zaterdag 1 november 2008 (matinee):aanvang 14.00 uur, zaal open 13.00 uur.
Zaterdag 1 november 2008 (avondvoorstelling): aanvang 20.15 uur, zaal open 19.15 uur.

Plaats
Theater de Veste, Vesteplein 1, Delft

Prijzen
Volwassenen 20,-
65+, student, CJP 17,50
Kinderen t/m 12 jaar 12,50
N.B. De toegangsprijs is inclusief pauzedrankje, programmaboekje en garderobe.

Kaarten bestellen of meer informatie? Ga snel naar http://www.musicalgroeprits.nl/rags!

Liever telefonisch reserveren? Laat dan uw bestelling achter op onze bestellijn: 015- 2137196.

Voor groepen groter dan 10 personen is het mogelijk om een speciale groepskorting te krijgen. Neem hiervoor contact op met Eric Combrink (productieleider) via .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Rags speelt zich af in de Verenigde Staten van Amerika. Het is het jaar 1910. In een constante stroom komen immigranten uit Oost-Europa het land binnen. Een van hen is de joodse Rebecca Hershkowitz. Samen met haar dochtertje is ze de pogroms in haar land ontvlucht. Zij zoekt werk en tracht te overleven onder zeer moeilijke omstandigheden. Rebecca gaat ook op zoek naar haar man, die eerder naar de Nieuwe Wereld vertrok. Wanneer ze hem eindelijk vindt, heeft hij zich echter al op een heel eigen manier aangepast…

Het verhaal is geschreven door Joseph Stein (die ook Anatevka schreef), de muziek is van Charles Strouse (bekend van o.a. Annie en Bye Bye Birdie) en de liedteksten zijn van Stephen Schwartz (bekend van o.a. Pippin en Wicked). De Nederlandse vertaling is gemaakt door Meijke van Herwijnen.

De creatieve leiding is in handen van regisseur Philippe van Schingen, muzikaal leider Richard FitzHugh en choreografe Pauline Levick. De muzikale begeleiding, die varieert van klassiek tot jazz tot Klezmer, wordt verzorgd door een live orkest, dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”