Ruth Jacott terug in het theater
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Op maandag 26 oktober beleeft Passie, het nieuwe theaterprogramma van Ruth Jacott, haar première in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. De voorstelling is het begin van een ruim drie maanden durende tournee, die op 30 januari 2010 eindigt in Lelystad. Tijdens de tournee speelt Ruth ondermeer in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam (28 november 2009) en het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam (9 en 10 januari 2010).

Al vanaf 1995 staat Ruth Jacott in het theater met spectaculaire en verrassende shows.
De veelzijdige zangeres keert dit seizoen, vanaf oktober 2009, terug op de Nederlandse theaterpodia met haar nieuwe theatershow Passie.

De afgelopen maanden heeft zij met veel passie de laatste hand gelegd aan een nieuw gelijknamige album. Op Passie is Ruth te horen met een verrassend nieuw geluid. Tijdelijk is er zelfs een ‘Limited Edition’ verkrijgbaar met een bonus CD waarop Ruth negen tracks in het Spaans heeft ingezongen!

Dit jaar staat in het teken van latin en tropische sferen. In het theater neemt Ruth haar publiek mee naar het warme Latijns Amerika. In een mix tussen oud en nieuw repertoire zorgt zij, samen met haar band, backingvocals en dansers voor een sensationele avond vol Passie!

Dat deze diva van alle markten thuis is en muzikaal veel in huis heeft, bewees zij ruimschoots met de vertolking van de titelrol in de musical Billie Holiday. Hiervoor ontving Jacott in 2008 de John Kraaijkamp Musical Award voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical. 
 
Ruth Jacott is geboren in 1960 in Paramaribo, Suriname. Als  negenjarige verhuisde zij naar Nederland. Sinds haar zeventiende staat het beroep zangeres al in haar paspoort.

In 1987 vertolkte Ruth de hoofdrol in de musical Cats van Grisabella. Deze rol speelde zij ook nog enkele maanden in Zwitserland. In 1989 kreeg zij de rol van Dinah in de musical A Night at the Cotton Club. In 1995 kwam Ruth Jacott met haar eerste theatertournee, daarna volgden er meer. In 2008 schitterde Ruth in de titelrol in de musical Billie Holiday.

In 1993 vertegenwoordigde zij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Ierland; met het nummer Vrede  behaalde zij een zesde plaats. Na het songfestival kreeg zij bekendheid bij het grote publiek. Vele CD’s met Nederlandstalig repertoire volgden de jaren daarop en bereikten de gouden, platina en dubbel platina status. Meest recent verscheen haar album Passie.

In 1986 won Ruth met het VARA-team, Lisa Boray en Marielle Tromp, de eerste prijs op het Knokke Festival. Voor haar prestaties in de musicals Cats en A Night at the Cotton Club ontving Ruth Jacott in 1989, een Zilveren Harp. In 1996 besloot de Stichting Conamus haar te lauweren met een Gouden Harp vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap.

Passie is een productie van On Stage.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”