De Jonge Stem speelt ‘Moulin Rouge!’
change_status
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  4
Geregistreerd  2004-12-18

De Jonge Stem speelt ‘Moulin Rouge!’

Jeugdmusicalvereniging De Jonge Stem presenteert dit jaar met trots de musical ‘Moulin Rouge’. De musical is speciaal voor het amateurcircuit van film naar musical bewerkt. De rechten werden speciaal uit Australië gehaald en het is de 1e opvoering van de musical in de provincie Noord-Holland.
De show zit vol spetterende dans, mooie decors en prachtige kostuums.
De regie is wederom in handen van Danny van Zuijlen en Daniel de Leeuw.
Voor de muzikale leiding tekende Olaf Windey en choreografe Annemarie Libbers is aangetrokken voor de spetterende dansen.


‘Moulin Rouge’ gaat over een geëmigreerde Engelse schrijver, Christian, en een Franse courtisane, Satine, die optreedt in de Frans nachtclub de Moulin Rouge.
Via de 4 huisartiesten van de Moulin Rouge komen de twee in contact met elkaar, ze worden temidden van een wereld voor bohémien onmiddellijk stapelverliefd.
Echter, Monsieur Zidler, de eigenaar van de Moulin Rouge heeft aan een rijke Duke beloofd dat hij met Satine mag trouwen. In ruil hiervoor stelt de Duke veel geld beschikbaar om de nachtclub om te laten bouwen tot een echt Frans theater. Een theater waar Satine de grote ster moet gaan worden.
Ondertussen wordt er flink gerepeteerd voor de grote premièrevoorstelling van het nieuwe theater: een heuse Hindi Show. Maar of deze première uiteindelijk door gaat valt te betwijfelen, want dat ligt geheel aan Satine. Want kiest zij de betaalde liefde van de rijke Duke of de echte liefde van de arme schrijver?


De musical ‘Moulin Rouge’ blaakt van originaliteit en dat blijkt uit de prachtige bewerking van de musicalnummers. Diverse bekende popnummers worden een klassiek musicaljasje aangemeten om een perfect geheel te vormen met het verhaal. In de musical krijgt u o.a. bewerkingen te horen van ‘Nature Boy’ (David Bowie), ‘Your Song’ (Elton John), Sparkling Diamonds (Marilyn Monroe) en vooral niet te vergeten de prachtige bewerking van ‘Roxanne’, een nummer van The Police.

Vrijdag 13 november
Zaterdag 14 november
Stadsschouwburg Velsen
kaartverkoop via http://www.stadsschouwburgvelsen.nl, tel.nmmr. 0255 — 515 789

Website gezelschap: http://www.dejongestem.nl

  [ # 1 ] 11 October 2009 07:36 AM
Avatar
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  166
Geregistreerd  2009-06-14

Ben erg benieuwd en altijd erg enthousiast over de jonge Stem, Moulin Rouge een heerlijke musical. Ik hoop dat Bob uit Velserbroek ook meedoet…

  [ # 2 ] 12 October 2009 10:14 AM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1425
Geregistreerd  2005-01-29

Wat ontzettend jammer dat het zo ver weg is voor mij. Ik vind Moulin Rouge zo`n mooie film, en zou hem dan ook graag als musical zien…

   Handtekening   

Liefs Monique

Behind every bitch…there`s a guy who made her that way

LOVE is only a chapter in a guy`s life, but for a girl…it`s the whole book

  [ # 3 ] 21 October 2009 02:11 PM
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  4
Geregistreerd  2004-12-18

Orkestrepetities musical van start

Voor Jeugdmusicalvereniging De Jonge Stem komt de première van de nieuwe musical elke week dichterbij. Over drie weken staan de jonge musicaltalenten met hun musical ‘Moulin Rouge’ in de Stadsschouwburg van Velsen.
Dat de première in zicht is merkt iedereen: bij het naaiatelier wordt de laatste hand aan de kleding gelegd, de dansen worden nog tot in de puntjes doorgenomen en enkele doorlopen van het stuk zijn al gehouden.

Elke maandagavond is de decorploeg onder leiding van Gerhard Lindhout druk met het vervaardigen van het decor. Het decor wordt totaal anders dan voorgaande jaren omdat er voor deze musical de beroemde nachtclub wordt nagebouwd: inclusief showtrap.
Dat na de pauze het stuk een Indische uitstraling krijgt vormt ook nog een uitdaging voor de decorploeg. Maar gelukkig kan Lindhout rekenen op een schare ervaren en trouwe medewerkers.

Afgelopen zondag zijn ook de orkestrepetities van start gegaan. De orkestleden hadden al enkele malen met elkaar gerepeteerd maar nu zijn ook de solisten er bij gekomen.
De nummers worden stuk voor stuk doorgenomen en met een orkest van vijftien personen klinken de popnummers spetterend. Liedjes van o.a. The Police, Elton John, David Bowie en Christina Aguilera zijn speciaal voor het stuk in een musicaljasje gegoten.

‘Moulin Rouge’ speelt op 13 en 14 november in de Stadsschouwburg Velsen.
Kaartverkoop via 0255 — 515 789 of http://www.stadsschouwburgvelsen.nl

  [ # 4 ] 22 October 2009 04:20 PM
Avatar
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  166
Geregistreerd  2009-06-14

Ik heb Bob uit de Velserbroek gesproken en kan meldden dat hij ook dit jaar weer meespeelt in de productie van de Nieuwe Stem: Helemaal leuk, ik heb er zin in!

  [ # 5 ] 22 October 2009 04:20 PM
Avatar
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  166
Geregistreerd  2009-06-14

Dat moet natuurlijk zijn: De JONGE Stem