Audities Nanny McPhee
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Op 30 januari a.s. houdt Stichting Gelders Musical Ensemble audities. We zoeken jongeren (6 t/m 17jaar) en volwassenen (18 jaar en ouder) voor Nanny McPhee de Musical! Met muziek van Robbie Williams.  Er hebben zich nu al meer dan 200 auditanten aangemeld helaas kunnen we niet iedereen uitnodigen.  We hebben groepen gemaakt van maximaal 20 deelnemers per groep die zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën.  Iedere groep krijgt 1 uur de kans om te laten zien wat ze in huis hebben.  Iedere groep wordt in tweeën gesplitst; de ene groep gaat zingen en de andere groep dansen, na een half uur wordt er gewisseld. 

Tijdens de audities worden de jongeren getest op hun aanleg voor zang, dans en expressie. De audities worden op een vriendelijke manier afgenomen d.m.v. een workshop en zijn niet te zo hard als op televisie. Tijdens de audities wordt er gekeken of de jongeren aanleg hebben om na een jaar het niveau te bereiken, dat Stichting Gelders Musical ensemble voor ogen heeft. Binnen het repetitieproces is het de bedoeling om de kinderen naar een hoger niveau te begeleiden!  In tegenstelling tot andere audities hoeven de deelnemers thuis niets voor te bereiden.  Wij zijn van mening dat als je iedereen ter plaatste hetzelfde aanleert je eerlijke kansen aanbied en tegelijkertijd kunt zien wat iemand al kan, hoe snel hij of zij iets oppikt en hoe hij of zij zich sociaal gedraagt Omdat iedereen ’ blanco’ is is er minder onderlinge concurrentie en minder zenuwen wat de prestaties alleen maar ten goede komt.

Er wordt met een dubbele cast gewerkt, beide groepen bestaan uit ca. 30 talentvolle en energieke jongeren en volwassenen die samen werken aan een spetterende musical.  Na de voorjaarsvakantie gaan we van start met de repetities. Elke zaterdag zijn er repetities van 13u tot 15u en van 15u tot 17u in onze oefenruimte in Arnhem.  Gedurende een jaar wordt er gewerkt aan deze musical.  Begin 2011 zullen we dan een tour gaan maken langs zalen, theaters en buurthuizen in Gelderland. 

Nanny McPhee is een musical die gebaseerd is op de boeken over Nurse Matilda door Christianna Brand, die zich op haar beurt baseerde op slapen-gaan verhalen die in haar familie verteld werden. Emma Thomson heeft in 2005 een film geregisseerd gebaseerd op deze boeken.  Het verhaal van de film is overigens niet gelijk aan die van de musical hoewel er natuurlijk wel dingen overeen komen.

NANNY MCPHEE
Het verhaal in het kort:  Nanny McPhee, een magische kinderjuffrouw wordt ingehuurd om toezicht te houden op de kinderen van meneer de Bruin. Deze kinderen hebben het niet zo op kinderjuffrouwen en doen er dan ook alles aan ze snel weer de deur uit te werken. Nanny McPhee gebruikt echter magie om de kinderen het nodige bij te brengen.

GELDERS MUSICAL ENSEMBLE
Bij stichting Gelders Musical Ensemble krijgt iedereen de kans om zich te ontplooien en te groeien op musical- en theatergebied. Sinds de oprichting in 2003 hebben vele honderden kinderen uit Gelderland en daarbuiten deelgenomen aan de voorstellingen. Iedere vrijdag en zaterdag repeteren verschillende groepen onder leiding van ervaren docenten. Jaarlijks wordt er voor iedere groep een grote eindproducties gemaakt.

Stichting Gelders musical ensemble is voor jong en oud vanaf 4 jaar.
http://www.sgme.nl
.(JavaScript must be enabled to view this email address)
06-23049455