Audities Theatergroep NoNonsense
change_status
Toneelhulp
Rank
Totaal aantal Reacties:  25
Geregistreerd  2010-06-06

Nieuwe artistieke leiding NoNonsense bekend!
Groot was de verslagenheid bij de leden van Theatergroep NoNonsense uit Rijen toen Joost de Jong en DJ Jansen, de oprichters van de theatergroep, in januari aankondigden naar Sint Maarten te gaan verhuizen. Al diezelfde avond leefde er bij bepaalde leden het gevoel door te gaan met de groep. Spelen in een musical is een passie die niet snel overgaat als je eenmaal op de planken hebt gestaan.
Vanuit workshops heeft de stichting in Rijen naamsbekendheid opgedaan. Met “Ik heb een droom”, gebaseerd op de bekende ABBA-musical,  werd de eerste productie meteen een succes. Gevolgd door de show “4U”.  Voor de musical “The Life” werden de rechten opgekocht en de Theatergroep NoNonsense was de eerste groep die deze Amerikaanse musical over het harde hoerenleven op de planken bracht, compleet met omgebouwde zaal in de Boodschap. Dit jaar brengt de groep totaal iets anders: “Ja heerlijk zuster”, gebaseerd op nummers van Annie M.G. Schmidt, een show vol herkenning van de figuren van Annie tot aan de liedjes toe. Een show waar overigens nog kaarten voor te verkrijgen zijn bij CC de Boodschap.
Sinds 2008 is de Stichting Nononsense ook overgegaan om kinderen vanaf 4 jaar de kneepjes van het vak te leren. Babs Levens, zelf vanaf het eerste begin lid van NoNonsense, geeft wekelijks 90 kinderen les. Ook deze kinderen presenteren zichzelf aan het eind van het seizoen met een geweldige voorstelling. De jeugd van 14 t/m 21 jaar zette een prachtige voorstelling neer met de musical “Voorjaarsontwaken”, onder artistieke leiding van Joost de Jong en DJ Jansen.
Allemaal redenen om door te gaan met de stichting. Nu presenteert het bestuur met trots de nieuwe artistieke leiding. De doelstelling van de stichting is het maken van hoogwaardige musicalproducties die onder professionele begeleiding tot stand komen. Die professionals zijn voor de Theatergroep gevonden in het drietal Richard Spijkers, Ellen Evers en Merlijn Wolsink.
Richard Spijkers heeft een broer die in Rijen woont en zo kwam het bestuur met hem in contact. Hij heeft zijn sporen in de musicalwereld verdiend met rollen in o.a. “Les Miserables”, “Belle en het Beest” en “The Full Monty”. Hij studeerde aan het conservatorium in Tilburg en gaat ook individuele vocal coaching geven. Hij is verantwoordelijk voor het totale proces. Ellen Evers speelde o.a. in ”Mamma Mia”, “De Drie Musketiers” en “The Full Monty”. Zij gaat de staging en dans onder handen nemen. Merlijn Wolsink is afgestudeerd aan de dansacademie en zal de choreografie doen. Hij was dancecaptain bij “Chicago” en speelt het komende seizoen bij “La cage aux folles”. Het zijn dus allemaal mensen die in grote producties hebben gestaan en hun ervaring graag doorgeven. Daarnaast hebben al een aantal professionals workshops toegezegd, zoals Sylvie Takke en Bettina Berger.
Het raamwerk voor de komende show is al klaar: het wordt een dinnershow waarbij de gasten het bruiloftsfeest bijwonen van een jong stel, beiden uit een totaal andere familie. Gaande het feest blijkt dat er binnen de families heel wat speelt en dat spelen…… daar kan iedereen vanaf 16 jaar auditie voor doen op 17 juli met als auditiecommissie Richard Spijkers, Ellen Evers en Sylvie Takke. Opgeven kunt u via .(JavaScript must be enabled to view this email address).
Ook de jeugd krijgt extra ondersteuning in de persoon van Dennis Barten, die de regie van diverse jongerenmusicalproducties heeft gedaan en met Joost en DJ workshops gaf.  Jeugd van 4 tot 21 jaar kan zich opgeven via .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Joost de Jong en DJ Jansen hoeven dus niet bang te zijn dat de droom die zij eens koesterden in duigen valt. NoNonsense blijft bestaan onder professionele leiding. Daardoor geven zij alle medewerking aan het nieuwe bestuur. Wij zijn Joost en DJ erg dankbaar voor alle afgelopen jaren en wensen hen veel succes op Sint Maarten.
Meer informatie? Kijk op http://www.stichtingnononsense.nl