Mannelijke hoofdrol Nanny McPhee musical
change_status
Toneelhulp
Rank
Totaal aantal Reacties:  14
Geregistreerd  2008-02-22

Nanny McPhee is een een populaire kinderheld uit de boeken van Christianna Brand. Actrice Emma Thompson heeft de excentrieke, magische kinderjuffrouw al twee keer leven ingeblazen op het witte doek. De musicalversie is van de hand van Renate Smoorenburg, de artistiek leider en oprichter van het Gelders Musical Ensemble.

Renate begon in 2003 met haar activiteiten op het gebied van musical voor amateurs. Ze schrijft zelf de verhalen voor de producties die in een repetitielokaal in Arnhem worden vormgegeven. Uitgeverij Vink brengt haar eerste vijf zelf geschreven musicals binnenkort uit. Het gaat dan om producties als Oz, een nieuw avontuur!, Popular the Musical, The Grinch, ‘t Dak eraf en natuurlijk Nanny McPhee.

Het Gelders Musical ensemble is internationaal gezien de eerste theatermaker die het repertoire van Robbie Williams integreert in een voorstelling. De liedjes zijn makkelijk mee te zingen en blijven direct in je hoofd hangen. Naast de muziek van Robbie Williams maakt Het Gelders Musical ensemble gebruik van de filmmuziek van Patrick Doyle.

Er staan iets meer dan veertig voorstelling van Nanny McPhee de musical op de agenda. Die reeks begint 5 februari in Overasselt. Op de agenda staan theaters in Gemert, Dieren, Wijchen, Hoogeveen, Arnhem, Zevenaar, Wageningen, Utrecht, Oss, Doetinchem, Over de andere speeldata wordt nog onderhandeld met diverse theaters. www.nannymcphee.eu

Audities Meneer de Bruin
Voor de hoofdrol van Meneer de Bruin zijn we opzoek naar een man tussen de 35 en 50 jaar die al de nodige ervaring heeft op het gebied van musical.  Samen met 5 andere volwassen spelers en 22 kinderen willen we het sprookje Nanny McPhee vanaf 2011 de theaters in brengen.  Op dit moment word er hard gewerkt aan de promotiecampagne.  Vooralsnog willen we 24 keer gaan spelen en dit uitbreiden naar 48 keer.  De voorstellingen worden uitsluitend gegeven op vrijdag- en/of, zaterdagavond of zondagmiddag. 

(Mocht deze productie enorm aanslaan zullen we meer kinderen moeten casten om vaker te mogen spelen.)

Serieuze kandidaten kunnen hun CV mailen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) mochten er vragen zijn dan we willen we met alle plezier e.e.a. verder toelichten.

Gelders Musical ensemble
06-23049455


Hieronder het verhaal

Het verhaal  
Nanny McPhee, is een magische kinderjuffrouw en wordt ingehuurd om toezicht te houden op de kinderen van meneer de Bruin.  Meneer de Bruin is weduwnaar en hij en zijn overleden vrouw waren gek op kinderen. Helaas kon mevrouw de Bruin geen kinderen krijgen en besloot het echtpaar ‘moeilijke opvoedbare’ kinderen een thuis te geven.  Om de kinderen te kunnen onderhouden ontvangen ze van rijke tante Margaretha een toelage. Tot ieders verdriet komt mevrouw de Bruin te overlijden en laat meneer de Bruin achter met 9 kinderen. Als alleenstaande vader huurt meneer de Bruin keer op keer een nanny in om voor zijn kinderen te zorgen maar de kinderen hebben het niet zo op kinderjuffrouwen en doen er dan ook alles aan ze snel weer de deur uit te werken. 

Wanneer meneer de Bruin het niet meer ziet zitten krijgt hij een overheidsoppas toegewezen; Nanny McPhee. Nanny McPhee is niet zomaar een nanny, ze gebruikt magie om de kinderen het nodige bij te brengen.  Nanny McPhee lijkt in het begin meer op een heks dan op een oppas maar veranderd naarmate de kinderen ‘liever’ worden in een lieve en mooie kinderjuf.

Tante Margaretha ziet de kinderen opgroeien tot jongen criminelen en eist dat meneer de Bruin zo snel mogelijk hertrouwt anders stopt zij de toelage.  Hij ziet in Georgette van Berg en Henegouwe, een op geld beluste weduwe ,een potentieel echtgenoot en ziet niet dat Evelien de keukenmeid verlieft op hem is. Georgette neemt samen met haar twee dochters het huis over.  De kinderen doen er alles aan het voorgenomen huwelijk te saboteren. 

De kinderen uit Nanny McPhee zijn brutaal, ondeugend en halen veel streken uit.

Omdat de kinderen elk een typetje neerzetten herkent het kinderpubliek zich vast en zeker met één van de personages. De musical zit vol actie, met kleurrijke kostuums en sprookjesachtige decors.