NoNonsense familie zoekt nog leden
change_status
Toneelhulp
Rank
Totaal aantal Reacties:  25
Geregistreerd  2010-06-06

Op 17 juli heeft de Stichting Nononsense audities gehouden voor de Dinnershow van Theatergroep NoNonsense. In Café ‘t Vat in Rijen kwamen de auditanten samen om lid te worden van de cast die deze show op de planken gaat brengen.

De auditiecommissie bestond uit:
- Richard Spijkers, artistieke leiding en bedenker van de show. Richard Spijkers studeerde Muziektheater aan het Conservatorium te Tilburg (Fontys Hogeschool). Hij volgde vele workshops Drama en Interpretatie en kreeg een masterclass van Willem Nijholt. Hij speelde in diverse musicals zoals Passion, Romeo en Julia, Beauty and the Beast, Kuifje, de Zonnetempel en was te zien in de musical Les Miserables, waar hij first cover was van Jean Valjean en Javert! In Nederland en Duitsland speelde hij in diverse Dinnershows. Afgelopen seizoen speelde Richard de rol van Erik(Ethan)/Ted in The Full Monty en werkte hij mee aan de showcase van Carmen.
- Ellen Evers, verzorgt de staging en choreografie. Haar loopbaan begon bij Jeans en daarna volgden bekende musicals als Cats (Grizabella), Miss Saigon (Ellen), de Drie Musketiers (koningin Anna en alternate Milady), Mamma Mia (Tanja), Turks Fruit, Cabaret en The Full Monty.
Daarnaast deed ze mee aan meerdere dinnershows en speelde zij diverse soloprogramma’s. Ze gaf les aan de Jeugdgroep Rabarber en aan de Frank Sanders Academy.
- Sylvie Takke, wokshopleider kap en grime. Zij is jarenlang hoofd kap en grime geweest bij Joop vd Ende / Stage Entertainment voor Les Misérables, Beauty and the Beast en High School Musical, supervisor van alle hoofden kap en grime bij Joop vd Ende / Stage Entertainment voor de producties Les Misérables, High School Musical, Tarzan, Ciske de Rat, Dirty Dancing, Sunset Boulevard en MammaMia. Zij heeft het make-up en haarontwerp gedaan voor de laatste MammaMia van Joop vd Ende / Stage Entertainment. Ook geeft zij les bij ROC Arnhem en Roosendaal voor de afdeling allround grimeur.

Iedere auditant zong een ballad en een up-temponummer naar keuze, waarbij Richard en Ellen soms aanwijzingen gaven over voordracht of zangtechniek. Daarna werd er uitleg gegeven over het thema van de show: een bruiloft van een jong stel uit twee totaal verschillende families. Dat brengt natuurlijk de nodige verwikkelingen met zich mee. Voor iedereen bleek een plek weggelegd in een van de families, wat een hoop hilariteit met zich meebracht. Waar Richard en Ellen op de theatrale kunsten van de auditanten letten, bleek Sylvie vooral op uiterlijke kenmerken gepuzzeld te hebben. De families bleken wonderwel te gaan leven.
Het eerste ensemblenummer van de show werd bekend gemaakt. Omdat voor iedereen een plaats was weggelegd was de sfeer tijdens de dansauditie zeer ontspannen. Ellen Evers had een kort, maar opzwepend dansje in elkaar gezet, wat door allen werd ingestudeerd en in drietallen onder applaus werd uitgevoerd. De cast heeft er zin in, zeker omdat er inspraak mogelijk is vanuit de cast en er samen gewerkt wordt aan de invulling.

Er zijn nog een paar plaatsen te vergeven in deze NoNonsensefamilie(s). Wil jij er ook bij zijn? Meld je dan aan voor de audities voorafgaand aan de repetitie van 8 september. Je kunt je aanmelden via .(JavaScript must be enabled to view this email address).
Repetities zijn op woensdagavond in Rijen (NB). Deelname kost 50 euro per maand, 10 maanden lang.
Kijk op http://www.stichtingnononsense.nl voor meer informatie.